fbpx
InterCOOLtural future: održani trening i ulična akcija

InterCOOLtural future: održani trening i ulična akcija

Trening u okviru programa InterCOOLtural future se održao tokom vikenda, 11. i 12. septembra, na kome su učesnici i učesnice iz Novog Pazara i Bujanovca imali priliku da više nauče o pojmu interkulturalnosti, razlikovanju od pojma multikulturalnost i da steknu veštine liderstva zasnovanog na povezanosti i prožimanju kultura.

U prvom delu treninga, koji je održala Jovana Spremo iz Komiteta pravnika za ljudska prava, teme su bile interkulturanost, tolerancija i zaštita od diskriminacije. Sastavni deo sesije su bili rad po grupama i prezentovanje timskog rada. Tokom prvog dana, učesnici/e su se bolje upoznavali kroz formalne (radionice) i neformalne načine komunikacije (pauze, slobodno vreme) i učili jedni o drugima ali i jedni od drugih.

Drugi deo treninga je bio posvećen savremenoj medijskoj kampanji i planiranjem ulične akcije – podele flajera o interkulturalnosti u pešačkoj zoni Vrnjačke Banje. Glavni cilj treninga i samog programa InterCOOLtural Future je podizanje svesti i kampanja o interkulturalnosti među mladima kao i promovisanje međukulturalnosti, tolerancije i suživota mladih iz različitih etničkih sredina u Srbiji.


Trening i kampanja deo su projekta Podrška organizacijama civilnog društva za promociju interkulturalnosti među mladima iz različitih etničkih grupa koji sprovodi Krovna organizacija mladih Srbije u saradnji sa Misijom OEBS-a u Srbiji.