fbpx
Mladi iz Inđije upoznali svoje predstavnike

Mladi iz Inđije upoznali svoje predstavnike

U okviru seta aktivnosti programa „Upoznaj svoje predstavnike. Ti (se) pitaš!“, predstavnici/e KOMS-a i Lokalne kancelarije Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO) u ponedeljak, 30. avgusta, posetili su Inđiju.

Tom prilikom oni su u prostorijama Skupštine opštine sa mladima iz Inđije pričali o ključnim akterima omladinske politike, aktivnostima koje sprovode KOMS i RYCO, kao i mogućnostima za mlade u ovoj lokalnoj zajednici.

Mladi su se upoznali sa načinima i mogućnostima putem kojih mogu da zagovaraju i utiču na bolji položaj mladih u svojoj sredini.

Kroz interaktivan rad, mladi učesnici/e su mapirali svoje ali i potrebe svojih vršnjaka iz lokalne zajednice, izdvajali prednosti i mane svoje lokalne sredine i u skladu sa njima osmišljavali načine na koje bi mogli da unaprede život u njoj.

Na ovom događaju su sa mladima razgovarali članica Upravnog odbora KOMS, Maša Vračar i omladinski predstavnik Srbije u Upravnom odboru RYCO, Marko Kostić. Oni su im približili rad KOMS-a i RYCO-a, a kako upoznavanje nije jednosmeran proces, učesnici/e na događaju su imali vremena da osmisle pitanja za Mašu i Marka i da pitaju sve što ih zanima – od njihovog članstva u KOMS-u i RYCO-u, preko zaduženja koja imaju do pitanja koja se tiču uključivanja mladih u aktivnosti na lokalnom, nacionalnom, regionalnom nivou.

Ovaj događaj je četvrti od pet koji su planirani u okviru projekta „Upoznaj svoje predstavnike. Ti (se) pitaš!“ koji su se realizovali u periodu od maja do septembra 2021. godine.


Projekat „Upoznaj svoje predstavnike. Ti (se) pitaš!“ Krovna organizacija mladih Srbije sprovodi u partnerstvu sa Lokalnom kancelarijom Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO) u Srbiji, uz podršku Francuske ambasade u Srbiji i asistenciju Stalne konferencije gradova i opština (SKGO).


Догађај је подржало Министарство омладине и спорта кроз пројекат „Млади имају предност 2.0“. Пројекат „Млади имају предност 2.0“ спроводи Кровна организација младих Србије, а финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије.