fbpx
Mladi iz Bačke Palanke upoznali svoje predstavnike!

Mladi iz Bačke Palanke upoznali svoje predstavnike!

U utorak, 13. jula predstavnici/ce Krovne organizacije mladih Srbije (KOMS) i Lokalne kancelarije Regionalne kancelarije za sradnju mlaih (RYCO) u Srbiji posetili su Bačku Palanku gde smo organizovali treći od pet događaja pod nazivom Upoznaj svoje predstavnike. Ti (se) pitaš!

Tom prilikom smo u prostorijama Kulturnog centra sa mladima iz Bačke Palanke pričali o ključnim akterima omladinske politike, aktivnostima koje sprovode KOMS I RYCO, kao i mogućnostima za mlade u ovoj lokalnoj zajednici. Predstavili smo im načine i mogućnosti putem kojih mogu da zagovaraju i utiču na bolji položaj mladih u svojoj sredini.  

Sa mladima su razgovarali član Upravnog odbora KOMS, Marko Stanković i omladinski predstavnik Srbije u Upravnom odboru RYCO, Marko Kostić. 

Posetu Bačkoj Palanci iskoristili smo ne samo kako bismo organizovali događaj za mlade, već i kako bismo se sastali sa predstavnicima/cama Odeljenja za društvene delatnosti Opštine Bačka Palanka, kao i direktorima/kama srednjih škola iz Bačke Palanke. Tema zajedničkog sastanka bila je mapiranje mogućnosti dalje saradnje kao i unapređenje položaja i podsticanje aktivnog učešće mladih kako u samoj Bačkoj Palanci, tako i na regionalnom nivou.  


Projekat “Upoznaj svoje predstavnike. Ti (se) pitaš!“ Krovna organizacija mladih Srbije sprovodi u partnerstvu sa Lokalnom kancelarijom  Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO) u Srbiji uz podršku Francuske ambasade u Srbiji i asistenciju Stalne konferencije gradova i opština (SKGO).


Догађај је подржало Министарство омладинсе и спорта кроз пројекат „Млади имају предност 2.0“. Пројекат „Млади имају предност 2.0“ спроводи Кровна организација младих Србије, а финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије.