fbpx
Mladi iz Prokuplja razgovarali sa svojim predstavnicima

Mladi iz Prokuplja razgovarali sa svojim predstavnicima

Sledeća lokalna zajednica koju smo posetili u okviru seta aktivnosti ”Upoznaj svoje predstavnike. TI (se) pitaš!” jeste grad Prokuplje. Upoznali smo mlade iz Prokuplja i drugih lokalnih zajednica 15. juna, i time ih upoznali sa radom Krovne organizacije mladih Srbije i Lokalne kancelarije Regionalne kancelarije za sradnju mladih (RYCO) u Srbiji.

Sa mladima smo pričali o tome kako oni vide omladinsku politiku, ko su po njima akteri omladinske politike i gde su tu KOMS i RYCO? Predstavili smo im načine i mogućnosti preko kojih mogu da zagovaraju i utiču na bolji položaj mladih u svojoj sredini.

O ovim temama razgovarali su predstavnici mladih član Upravnog odbora KOMS, Marko Nedeljković i omladinski predstavnik Srbije u Upravnom odboru RYCO, Marko Kostić.

Ovo je bio drugi od pet događaja u okviru kojih će predstavnici KOMS i RYCO posetiti lokalne zajednice i upoznati se sa mladima, kako bi kroz svoj rad bolje zagovarali poboljšanje njihovog položaja.

Projekat ”Upoznaj svoje predstavnike. TI (se) pitaš!” Krovna organizacija mladih Srbije sprovodi u partnerstvu sa Lokalnom kancelarijom @rycowb u Srbiji uz podršku Francuske ambasade u Srbiji i asistenciju Stalne konferencije gradova i opština (SKGO).

Догађај је подржало Министарство омладинсе и спорта кроз пројекат „Млади имају предност 2.0“. Пројекат “Млади имају предност 2.0” спроводи Кровна организација младих Србије, а финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије.