fbpx
KOMS tim postao bogatiji za dvoje praktikanata!

KOMS tim postao bogatiji za dvoje praktikanata!

Nakon velikog broja pristiglih prijava na KOMS-ov konkurs za praktikante/praktikantkinje, komisija Krovne organizacije mladih Srbije odabrala je Danijelu i Kostu za nove članove KOMS tima.

Kroz šestomesečni program prakse, njih dvoje biće aktivno uključeni u rad KOMS-a putem programa koji obuhvataju rad u  finansijsko-administrativnom delu, kao i u delu odnosa s javnošću i programskom delu funkcionisanja KOMS-a. Danijela i Kosta imaće priliku da učestvuju u realizaciji postojećih projekata, kao i u predlaganju i pisanju novih, ali i u drugim redovnim aktivnostima KOMS-a, poput KOMS Skupštine.

Ko su naši novi praktikant i praktikantkinja?

Danijela Nikolić je studentkinja Fakulteta političkih nauka, zainteresovana za teme kao što su aktivizam mladih i rodna ravnopravnost. Trudi se da doprinese poboljšanju društva u svojoj okolini. Smatra uspehom da ljude iz svoje okoline podstakne da preispitaju svoja mišljenja, ako ne da ih promene. U slobodno vreme voli da istražuje– muziku, knjige, internet, recepte ili Beograd – nije važno šta, jer svako istraživanje smatra korisnim. Priliku da pomogne poboljšanju položaja mladih vidi i nada se da će ostvariti kroz KOMS praksu.

Kosta Stojković je veliki sportista koji je na vreme shvatio da se profesionalno time baviti neće. Trenutno vrši funkciju generalnog sekretara u Ragbi liga klubu Partizan 1953. Diplomirao  je međunarodne odnose na Fakultetu političkih nauka. Trenutno je master student na istom fakultetu, na modulu Međunarodno humanitarno pravo i pravo ljudskih prava. Prisustvovao je petoj po redu radionici o Edukaciji o globalnom građanstvu koje se održalo u junu 2019. godine u Seulu, Južnoj Koreji. Šest meseci je proveo na studentskoj razmeni u Salzburgu. Interesuje ga bezbednost, međunarodni odnosi i diplomatija.

Verujemo da će Kosta i Danijela doprineti radu KOMS-a i da će svojim entuzijazmom poboljšati rad Krovne organizacije mladih Srbije.


Пројекат “Млади имају предност 2.0” спроводи Кровна организација младих Србије, а финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије.