fbpx
KOMS praksa: Produžen rok za prijave za finansije i administraciju

KOMS praksa: Produžen rok za prijave za finansije i administraciju

PRODUŽEN JE ROK ZA PRIJAVE ZA PRAKSU NA POZICIJI FINANSIJE I ADMINISTRACIJA DO 9. JUNA 2021.

Krovna organizacija mladih Srbije, najviše nezavisno predstavničko telo mladih u Republici Srbiji raspisuje konkurs i poziva te da se prijaviš za stručnu, plaćenu, šestomesečnu praksu za finansije i administraciju. 

Zašto baš praksa u KOMS-u? 

KOMS na program praksi gleda kao na program obuke i mentorstva. Dakle, ovo nije praksa na kojoj ć zaposlenima ići po burek, gde ćeš samo slagati i overavati papire ili kuvati kafe. Ovo je program kroz koji dobijaš priliku da rad, uč i usavršavaš se na finansijsko-administrativnim poslovima. Dakle, ovaj program ti omogućava da se upoznaš sa osnovama rada organizacije kao što je KOMS, ali i da napreduj do nivoa gde ćeš imati priliku da kreiraš budžete i ozbiljno vod deo administrativnih poslova KOMS-a. Praksa takođe podrazumeva da ćeš dobiti svog mentora, odnosno, mentorku, koji će te obučavati i usmeravati tokom celokupnog trajanja praksePraksa će zahtevati pola radnog vremena – 4 h, tako da predstavlja idealnu priliku ako studiraš ili ako i dalje nisi spreman ili spremna za posao sa punim radnim vremenom, što ne umanjuje odgovornost koja će se od tebe tražiti. 

Fun Fact: od devet zaposlenih u KOMS Sekretarijatu, sedam je prošlo naš program prakse

Kako da znaš da si baš ti idealan kandidat ili kandidatkinja za jednu od ovih pozicija? 

  • Ako si student ili studentkinja završnih godina fakulteta (treća i četvrta godina), kao i ako si odnedavno diplomac ili diplomka sa osnovnih ili master studija; 
  • Ako dobro vladaš engleskim jezikom i poznaješ osnove Office paketa; 
  • Ako si spreman, odnosno, spremna na timski rad, ali se i dobro snalaziš prilikom samostalnog rada; 
  • Ako si precizan ili precizna i pristupaš odgovorno radu; 
  • Ako si motivisan, odnosno, motivisana si za učenje i rad. 

Kako će izgledati tvoja pozicija? 

Finansije i administracija 

Kroz praksu našem finansijsko – administrativnom odeljenju, steći ćeš nova znanja i iskustva o upravljanju projektima u oblasti omladinske politike. Učestvovaćeš u finansijsko-administrativnom upravljanju aktuelnim projektima i organizacijom, ali i u procesima planiranja i pisanja novih projektnih predloga s posebnim fokusom na planiranju i izradi budžeta. Asistiraćeš u održavanju postojećeg sistema evidentiranja i arhiviranja dokumentacije, praćenju potrošnje na projektima i izradi finansijskih izveštaja organizacije i pružanju podrške neometanom radu KOMS kancelarije. 

Po završetku prakse imaćeš značajno iskustvo u upravljanju projektnim ciklusom, finansijskom izveštavanju, kao i širok spektar tehničkih znanja u oblasti finansija i administracije. 

Ono što od tebe očekujemo jeste: 

  • Zainteresovanost za oblast finansija i administracije u projektnom ciklusu; 
  • Posedovanje osnovnih znanja u oblasti finansija i administracije; 
  • Poželjno prethodno učešće u realizaciji projekata, posebno pri finansijama i administraciji u projektnom ciklusu; 
  • Dobro vladanje konverzacijskim engleskim jezikom, kao i pisanoj korespodenciji na engleskom, uz akcenat na finansijsku terminologiju; 
  • Preciznost i odgovornost u radu i motivisanost za brzo savladavanje novih veština, uključujući i onlajn alata za bankarstvo i administraciju. 

Kroz program prakse  imaćeš priliku da učestvuješ u organizaciji i realizaciji godišnje Skupštine najvišeg nezavisnog predstavničkog tela mladih u Srbiji i da se upoznaš i razmeniš iskustva sa članovima i članicama organizacija koje čine KOMS. Kroz praksu ćeš, za sve zadatke koje obavljaš, imati obezbeđenu kontinuiranu mentorsku podršku članova i članica Sekretarijata KOMS-a.  

Kako da se prijaviš i šta te dalje očekuje? 

Prijava se vrši putem aplikacionog formulara koji se nalazi na ovom linku, uz slanje biografije (CV) na adresu: konkurs@koms.rs, do 9. juna 2021. u 23:59. 

Nakon analize pristiglih prijava, ukoliko tvoja prijava bude među najbolje ocenjenima, bićeš pozvan, odnosno, pozvana na intervju, koji će biti održan 14. juna. Rezultati selekcije biće poznati najkasnije do 17juna. 

Tvoja praksa u KOMS-u počinje u junu 2021godine i trajaće 6 meseci. 

Mesto obavljanja prakse je u kancelariji KOMS-a u Beogradu, na adresi Kralja Milutina 15, i biće organizovana u skladu sa epidemiološkim merama. 

Obim angažovanja je 20 sati nedeljno (4 sata dnevno radnim danima), uz obezbeđenu novčanu naknadu  i pokrivene troškove lokalnog gradskog prevoza. Nakon završetka prakse i u slučaju pozitivne evaluacije rada praktikanta/kinje postoji mogućnost zaposlenja koji će biti u skladu sa dinamikama projekata Krovne organizacije mladih Srbije  

Za sve dodatne informacije u vezi sa javnim pozivom i programom prakse, možeš se obratiti koordinatorki programa KOMS Milici Borjanić na milica.borjanic@koms.rs ili na 069/738446, radnim danima od 9 do 17 časova.


Пројекат “Млади имају предност 2.0” спроводи Кровна организација младих Србије, а финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије.