fbpx
KOMS: Ministar da bude malo više ministar omladine, a malo manje ministar sporta

KOMS: Ministar da bude malo više ministar omladine, a malo manje ministar sporta

Generalna sekretarka KOMS, Miljana Pejić, gostovala je na televiziji N1 u emisiji Dan uživo. Miljana je predstavila važnost toga da KOMS, kao najviše nezavisno predstavničko telo mladih, želi da ukazuje na suštinske promene koje je potrebno izvršiti i objasnila zašto je važno da se odredbe Zakona o mladima poštuju i u praksi. 

Miljana je podsetila na to da bi suština Zakona o mladima trebalo da pruži priliku mladoj osobi da se angažuje u svojoj zajednici i da ima priliku da kvalitetno i korisno provodi svoje vreme. 

Ukazala je da je jedan od velikih problema današnje omladine u Srbiji, između ostalog, nezaposlenost. „Statistike iz godine u godinu pokazuju to da je prva misao mlade osobe, kada ne može da se snađe u svojoj lokalnoj zajednici, da ode“, rekla je generalna sekretarka i upozorila na ovaj problem. 

Podsetila je da suština Zakona o mladima takođe da mlada osoba ima mesto gde bi mogla da iskaže svoje mišljenje, kao i to da bude saslušana. „Mi nemamo garanciju od strane Ministarstva omladine i sporta da će te sugestije tih mladih ljudi biti uvažene“, navela je.  

„Krovna organizacija mladih Srbije kao predstavničko telo želi da ima jednako pravo da kaže da li smo saglasni sa nekom odredbom, kao što to može da radi Ministarstvo omladine i sporta ili neka druga institucija i to je zapravo taj princip zajedničkog upravljanja mladih, koji je standard u Evropi. To je nešto čemu i mi treba da težimo kao država, koja teži evropskim integracijama“, rekla je Miljana. 

Celo gostovanje možete pogledati na linku: