fbpx
KOMS: Dalje aktivnosti i posete

KOMS: Dalje aktivnosti i posete

Nakon posete lokalnoj samoupravi u Valjevu, posetili smo i organizaciju članicu KOMS Društvo istraživača Vladimir Mandić – Manda u utorak, 1. juna. Ova organizacija je jedina organizacija članica KOMS-a iz ovog grada. Na sastanku se govorilo o trenutnim programima i aktivnostima koje udruženje sprovodi, kao i o načinima na koje može KOMS unaprediti saradnju sa organizacijama u svom članstvu. Pored toga, razgovaralo se o izazovima i dobrim primerima prakse.

Nakon Valjeva, tim KOMS-a je nastavio svoj put ka Vrnjačkoj banji. Tamo nas očekuje Strateško planiranje Krovne organizacije mladih Srbije o kojem će biti više reči u narednim danima, a pre toga – održali smo sastanak sa predstavnicima/cama lokalne samouprave u Vrnjačkoj banji. Sastanku su prisustvovali predstavnici/ce Kancelarije za mlade, zamenik predsednika opštine i predstavnice KOMS-a.

Tema sastanka bila je osnivanje Saveta za mlade, kao i aktivnosti Kancelarije za mlade i mogućnost dalje saradnje koja će imati za cilj unapređenje položaja i podsticanje aktivnog učešće mladih u opštini Vrnjačka banja.

Lokalne inicijative podržane su kroz projekat Mladi za aktivne savete koji je dobio podršku projekta Vlade Švajcarske „Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT“, koji sprovode Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative. Mišljenje izneto u ovoj vesti je mišljenje autora i ne predstavlja nužno i mišljenje Vlade Švajcarske, Helvetasa ili Građanskih inicijativa.