fbpx
Mladi iz Novog Pazara se upoznali sa svojim predstavnicima

Mladi iz Novog Pazara se upoznali sa svojim predstavnicima

U okviru seta aktivnosti “Upoznaj svoje predstavnike. TI (se) pitaš!”, 21. maja smo posetili Novi Pazar, kako bismo upoznali mlade iz ovog grada i okolnih opština sa radom Krovne organizacije mladih Srbije i Lokalne kancelarije Regionalne kancelarije za sradnju mladih (RYCO) u Srbiji.

U prvom planu je bilo upoznavanje mladih sa lokala sa predsednikom Upravnog odbora KOMS Urošem Savićem-Kainom i omladinskim predstavnikom Srbije u Upravnom odboru RYCO, Markom Kostićem.

Mladi iz Novog Pazara i okoline su informisali se o radu KOMS i RYCO i razgovarali sa Urošem i Markom o svom položaju i potrebama i ukazali im na koji način je moguće poboljšati položaj mladih u njihovom okruženju.

Ovo je bio prvi od pet događaja u okviru kojih će predstavnici KOMS i RYCO posetiti lokalne zajednice i upoznati se sa mladima, kako bi kroz svoj rad bolje zagovarali poboljšanje njihovog položaja.

Projekat Upoznaj svoje predstavnike. Ti (se) pitaš! Krovna organizacija mladih Srbije sprovodi u partnerstvu sa Lokalnom kancelarijom Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO) u Srbiji uz podršku Francuske ambasade u Srbiji i asistenciju Stalne konferencije gradova i opština (SKGO).

Догађај је подржало Министарство омладинсе и спорта кроз пројекат „Млади имају предност 2.0“. Пројекат “Млади имају предност 2.0” спроводи Кровна организација младих Србије, а финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије.