fbpx
Upoznaj svoje predstavnike. Ti (se) pitaš!

Upoznaj svoje predstavnike. Ti (se) pitaš!

Da li znaš ko predstavlja mlade u Srbiji? Želiš da mladi i institucija van tvog grada znaju šta se u njemu dešava? Želiš da oni bolje razumeju tebe i mlade iz tvoje sredine? Ukoliko je odgovor na ova pitanja DA, pozivamo te da nam se pridužiš!

Krovna organizacija mladih Srbije u partnerstvu sa Lokalnom kancelarijom Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO) u Srbiji uz podršku Francuske ambasade u Srbiji i asistenciju Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) sprovodi pet događaja pod nazivom Upoznaj svoje predstavnike. Ti (se) pitaš!

Uz poštovanje svih epidemioloških mera događaji će biti organizovani uživo i u periodu između maja i septembra u: 

  • Novom Pazaru, 
  • Prokuplju, 
  • Bačkoj Palanci, 
  • Loznici i 
  • Inđiji. 

Mladi iz ovih lokalnih zajednica imaće priliku da se bliže upoznaju sa radom KOMS-a i RYCO-a, da se informišu o programima i projektima koje KOMS i RYCO sprovode. Takođe, serija događaja je prilika da mladi upoznaju omladinske predstavnike obe organizacije i da zajedno mapiraju položaj i potrebe mladih na lokalnom nivou. 

Ko su predstavnici mladih? Predstavnici mladih su članovi/ce Upravnog odbora KOMS i Omladinski predstavnik Srbije u RYCO Upravnom odboru. Oni učestvuju u donošenju važnih odluke za mlade kako u Srbiji, tako i van nje, zajedno sa predstavnicima/cama relevatnih organizacija i institucija.

Veoma nam je važno šta mladi iz različitih sredina žele i šta im je potrebno kako bismo osigurali da predstavnici mladih na najbolji mogući način predstavljaju omladinu i njihov glas. Omladinski predstavnici i KOMS i RYCO će se dalje potruditi da mišljene mladih i njihove potrebe budu zastupljene u programima i aktivnostima obe organizacije, ali i bitnim dokumentima na nacionalnom i regionalnom nivou. 

Ukoliko bi želeo/la da se uključiš, ovim putem te pozivamo da pratiš društvene mreže KOMS-a i RYCO, saznaš datume i vreme održavanja događaja, ali i način na koji se možeš prijaviti. Takođe, pozivamo te i da nam se pridružiš na jednom od događaja ukoliko se on organizuje baš u tvom gradu. 

KOMS možeš pratiti na sledećim društvenim mrežama: 

A RYCO na: 

Пројекат ”Млади имају предност 2.0” спроводи Кровна организација младих Србије, а финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије.