fbpx
Evropski omladinski forum: Održan Savet članica

Evropski omladinski forum: Održan Savet članica

Održan je online Savet članica Evropskog omladinskog foruma 17. i 18. aprila. Ovim putem KOMS je imao prilike da čuje i učestvuje u značajnim diskusijama i zajedno sa ostalim predstavnicima/cama mladih razmišlja o inovativnim idejama i različitim pristupima rešavanju prepreka sa kojima se mladi suočavaju širom Evrope.

U okviru ovogodišnjeg Saveta članica je u članstvo Evropskog omladinskog foruma ušao i Krovni savez mladih Ukrajine, kome ovom prilikom čestitamo i želimo sve najbolje u daljem radu i zalaganju za položaj mladih u svojoj zemlji.

Takođe je usvojen i novi predlog kada je u pitanju kršenje ljudskih prava u Zapadnoj Sahari, što predstavlja još jedan u nizu napora Evropskog omladinskog foruma kada je u pitanju situacija u Zapadnoj Sahari sa ciljem promovisanja potrebe za solidarnošću između mladih i zaštite njihovih ljudskih prava širom sveta.

Ono što je obeležilo ovaj događaj jeste i činjenica da su u okviru njega održani izbori za Savetodavni odbor u oblasti mladih Saveta Evrope, koji se održavaju svake dve godine i i pružaju priliku članstvu Evropskog omladinskog foruma da nominuju kandidate/kinje koje će predstavljati mlade u okviru omladinskog sektora Saveta Evrope. Ovom prilikom čestitamo svim novoizabranim članovima i članicama Odbora i želimo im puno sreće u daljem radu!

Fotografija preuzeta sajta Evropskog omladinskog foruma.