fbpx
Uspešno realizovan još jedan Program jačanja kapaciteta organizacija članica KOMS

Uspešno realizovan još jedan Program jačanja kapaciteta organizacija članica KOMS

Kao i prethodnih godina, KOMS je i ove godine organizovao Program jačanja kapaciteta, na temu finansija i administracije. Obuka je održana 8. i 12. Februara, online, putem platforme Zoom. 

Program jačanja kapaciteta jeste trening koji je ove godine okupio 26 predstavnika i predstavnica organizacija članica KOMS-a, a sa ciljem da osnaži i proširi njihovo znanje i razumevanje rada u finansijama i administraciji udruženja mladih i za mladeSvrha treninga jeste obuka učesnika i učesnica za efikasnije upravljanje projektima i organizacijom iz finansijsko-administrativne perspektive, proširenje znanja o osnovama finansija, računovodstva, finansijskom izveštavanju i slično. 

Ovogodišnjim treningom rukovodile su ekspertkinje iz Građanskih inicijativa – Nada Likar, Jelena Stević i DejanStevkovski. Uz aktivno učešće učesnika i učesnica, pokriven je veliki broj tema: administrativno upravljanje i upravljanje organizacijom, zakonske obaveze udruženja, načini finansiranja i angažovanja osoba, budžeti i grantovi, izveštavanje i mnoge druge, nastale pitanjima i uključenjem učesnika i učesnica. 

KOMS vidi veliku važnost u jačanju kapaciteta i umrežavanja svojih organizacija članica, a ovakve programe vidi kao sjajnu priliku za realizaciju ovih ciljeva.