fbpx
KOMS organizuje Dijalog mladih sa premijerkom 2.0

KOMS organizuje Dijalog mladih sa premijerkom 2.0

Krovna organizacija mladih Srbije organizuje drugi po redu Dijalog mladih sa premijerkom, Anom Brnabić, koji će se održati 19. februara od 12 časova u zgradi Vlade Republike Srbije. 

Nakon održanog Dijaloga mladih sa premijerkom održanog 2019. godine, zatim u 2020. održanih Dijaloga mladih sa mladim poslanicima i Dijaloga mladih sa ministrom omladine i sporta, 2021. godinu započinjemo Dijalogom mladih sa premijerkom.  

Drago nam je što se značaj dijaloga mladih sa predstavnicima/cama institucija sve više uočava i što postaje praksa. Na ovaj način mladima se daje prilika da aktivno učestvuju u procesima donošenja odluka, ukazuju na probleme, postavljaju pitanja i nude moguća rešenja, kao i da zastupaju stavove mladih i predlažu konkretne mere za unapređenje položaja mladih u Republici Srbiji. 

Mladi, predstavnici i predstavnice udruženja, kao i pojedinci i pojedinke, učesnici i učesnice ovogodišnjeg Dijaloga mladih sa premijerkom, pripremali su se kroz konsultativne sastanke sa facilitatorom konsultativnih sastanaka od septembra 2020. godine uz podršku Omladinske prestonice Evrope Novi Sad (OPENS).  

Dijalog mladih sa premijerkom biće strukturiran prema sledećim tematskim okvirima: 

  • Socijalna prava mladih 
  • Obrazovanje mladih 
  • Zapošljavanje mladih 

 

Neka nam dijalozi mladih sa predstavnicima/cama institucija postanu praksa i neka se glas mladih čuje! 

Dijalog mladih sa premijerko