fbpx
POZIV: Program jačanja kapaciteta 2021 – Finansije i administracija

POZIV: Program jačanja kapaciteta 2021 – Finansije i administracija

Krovna organizacija mladih Srbije sa zadovoljstvom poziva svoje punopravne i pridružene organizacije članice da se prijave za ovogodišnji Program jačanja kapaciteta organizacija članica o finansijama i administraciji. KOMS i ove godine nudi svojim članicama program koji ima za cilj da odgovori na postavljene izazove organizacija i iznutra ojača njihove kapacitete, te im omogući sticanje kvalitetnog i neophodnog znanja za adekvatnan rad sa finansijama i administracijom u organizacijama mladih i za mlade. Mislimo da je važno da budemo finansijski pismeni, svesni smo da se novac ne čuva u fiokama i da je za održivost organizacija neophodno da su dobro upućene u finansije i administraciju. 

Na treningu može učestvovati po jedan/a predstavnik/ca organizacije ili više predstavnika/ca saveza organizacija, uzrasta od 15 do 30 godina. Poželjno je da se učesnik/ca koju će organizacija članica delegirati u toj organizaciji bavi upravo finansijama i administracijom, kako bi na adekvatan način razumeo/la trening, te stečena iskustva preneo/la svojoj organizaciji.

Cilj obuke je da osnaži učesnike/ce za efikasnije upravljanje projektima i organizacijom iz finansijsko-administrativne perspektive, obuči ih o osnovama finansija, računovodstva, finansijskom izveštavanju u skladu sa drugačijim smernicama i politikama donatora, transparentnosti i antikorupciji unutar organizacije i mnogim drugim temama.  

Dvodnevna obuka biće održana u ponedeljak, 8. februara i u petak, 12. februara 2021. godine u istim terminima – od 13:00 do 16:30.

Obuka će se održati online, putem Zoom platforme.

Rok za podnošenje prijave organizacije je 4. februar 2021. u 23:59.

Prijava podrazumeva popunjavanje obrasca za prijavu, koji možete pronaći na sledećem linku:

https://forms.gle/eAZVL8PCRKGZkMDP9

Selektovani učesnici/ce biće obavešteni 5. februara, nakon čega će im biti dostavljena agenda i link za pristup treningu, kao i materijali za pripremu za trening.

Za više informacija možete možete kontaktirati Filipa Vulovića, putem e-mail adrese: filip.vulovic@koms.rs ili na telefon 060 322 71 03, radnim danima od 9 do 17 časova.