fbpx
Počela je sa realizacijom YOUTUBE ŠKOLA 2.0

Počela je sa realizacijom YOUTUBE ŠKOLA 2.0

Počela je YouTube škola 2.0 koju Krovna organizacija mladih Srbije realizuje u sklopu Young Media projekta koji sprovodi uz podršku DW Akademie. 

YouTube škola 2.0 održava se u drugačijem formatu, ali dobro poznatom – onlajn preko ZOOM platforme. Ovo nije sprečilo mlade da se zainteresuju za YouTube i kreiranje video sadržaja i aktivno učestuju na radionicama. 

Mladi iz različitih delova Srbije prolaze obuku koja se održava 4 nedelje, vikendom ukupno 8 dana. Kroz obuku mladi će imati priliku da uče i razvijaju svoja znanja i veštine iz oblasti snimanja video sadržaja, montaže i produkcije. Osim tehničkih veština i znanja, učesnici i učesnice prolaze i kroz YouTube pravila i i etiku, javni nastup, nastup pred kamerom, promociju, društvene mreže, monetizaciju i ostale teme koje su potrebne za građenje jedne YouTube karijere. Interesovanja učesnika i učesnica su različita, od strimovanja, vlogova do medija, iz tog razloga oblasti koje se prolaze na obukama su različitog tipa. 

Edukatori i edukatorke sa kojima rade naši učesnici i učesnice jesu iskusni YouTuberi, montažeri, stručnjaci za digitalni marketing i optimizaciju. Tokom obuke, mladi će biti osnaženi da kreiraju video sadržaje i primene naučeno. 

KOMS  radi na medijskoj, informacionoj i digitalnoj pismenosti mladih, kako onih koji kreiraju sadržaj za savremene i konvencionalne medije, tako i za mlade u širem smislu kada je u pitanju konzumiranje medijskog sadržaja.