fbpx
Budi YouTube odgovoran/na, poštuj sebe i druge: završene edukacije

Budi YouTube odgovoran/na, poštuj sebe i druge: završene edukacije

Krovna organizacija mladih Srbije u saradnji sa Misijom OEBS-a u Srbiji sprovodi projekat “Podrška civilnom društvu da unapredi znanja mladih u oblasti korišćenja onlajn platforme u cilju promovisanja javne bezbednosti” kroz koji realizuje aktivnost Budi YouTube odgovoran/na, poštuj sebe i druge. 

Tokom oktobra i novembra meseca mladi učesnici/ce imali su priliku da prođu kroz radionice i edukacije o temama bezbednosti, rodne ravnopravnosti i vršnjačkog nasilja. Učesnicima/cama su kroz svakodnevicu i dnevne teme predstavljene ove teme i to kroz različite metode rada uz korišćenje onlajn alata. Kroz različite zadatke, kao i video sadržaje mladi su imali priliku da se upoznaju i da predstave društveno-odgovorno ponašanje. 

Učesnicima/cama je pružena podrška i od jutjub eksperata koji su sa njima prošli kroz osnove fotografije, osnove kreiranja video sadržaja i pružiće im mentorsku podršku za razvijanje njihovih ideja, jer mladi učesnici/ce će kroz ovaj program kreirati sadržaje koji pozivaju na društveno-odgovorno ponašanje. Video sadržaji koji će biti kreirani kroz program imaće svoju prezentaciju/promociju na finalnom predstavljanju ovog projekta koji se očekuje sredinom decembra.