fbpx
Održana VIII Skupština KOMS: Novi sastav KOMS tima!

Održana VIII Skupština KOMS: Novi sastav KOMS tima!

Nakon prvobitnih pokušaja i napora da se organizuje VIII Skupština Krovne organizacije mladih Srbije, koja je proletos otkazana usled pandemije, KOMS tim je uz podršku organizacija članica uspešno održao VIII Skupštinu u Vrnjačkoj banji u periodu od 9-11. oktobra. Skupština je održana uz preduzimanje svih neophodnih mera predloženih za epidemiološku situaciju. 

Tokom prvog dana skupštine, KOMS je proširen za tri organizacije članice koje su ušle u pridruženo članstvo: 

Asocijacija DUGA 
Asocijacija za mlade – Pančevo 
Evropski pokret u Srbiji 

Krovna organizacija mladih Srbije se može pohvaliti da sada u svom članstvu ima 109 organizacija članica. 

Pored godišnjih izveštaja, usvojen je i Godišni plan rada KOMS za 2020-2021. godinu, kao i promene Stauta i Pravilnika o radu. 

Ova skupština je posebno značajna jer su na njoj izabrani novi organi, odnosno novi predsednik Upravnog odbora, članovi/ce Upravnog odbora, članovi/ce Nadzornog odbora kao i predsednik skupštine i zamenik predsednika skupštine.  Ove godine je predstavljanje kandidata/kinja bilo drugačije, uz debatu u okviru koje su odgovarali/e na određene situacije i pitanja, kako moderatora Bobana Stojanovića, ostalih kandidata/kinja, tako i delegata/kinja koji su se zanimali za prethodna iskustva i buduće planove kandidata/kinja.

Nakon glasanja, i drugog kruga izbora, s ponosom predstavljamo nove organe Krovne organizacije mladih Srbije koji će u okviru KOMS tima vredno raditi na ostvarivanju ciljeva, misije i vizije KOMS:

Predsednik Upravnog odbora: Uroš Savić Kain 

Članovi/ce Upravnog odobora: Đorđe Plavšić, Jovana Božičković, Marko Stanković, Ana Janković, Marko Nedeljković i Maša Vračar

Članovi/ce Nadzornog odbora: Marko Petrović, Irina Filipović i Srđan Hromiš 

Predsednik Skupštine: Nemanja Glavinić 

Zamenik predsednika Skupštine: Nikola Božanović 

Novom sastavu organa KOMS želimo sreću u daljem radu i puno uspeha!