fbpx
POZIV: Budi YouTube odgovoran/na, poštuj sebe i druge

POZIV: Budi YouTube odgovoran/na, poštuj sebe i druge

Želiš da kreiraš Youtube sadržaje koji prikazuju odgovornost na internetu? 

Želiš da govoriš o temama o kojima se ne govori u školi? 

Želiš da sadržaje kreiraš u saradnji sa uticajnim jutjuberima? 

Krovna organizacija mladih Srbije poziva kreativne mlade jutjubere/ke uzrasta od 15 do 20 godina da se prijave na treninge o društveno-odgovornom ponašanju na internetu u polju bezbednosti.  

Kroz kurseve 15 mladih će imati priliku da bude edukovano o navedenim temama, kao i da kreira video sadržaje na osnovu stečenog znanja u saradnji sa jutjuberima mentorimakao i da svojim vršnjacima predstave teme i svoj rad. Sa mladima će na kursevima raditi eksperti i ekspertkinje iz navedenih oblasti u polju bezbednosti mladih, kao i uticajni jutjuberi, kojima je fokus u radu osnaživanje zajednice i društveno-odgovorno ponašanje. 

Hajde da odgovorno postane mejnstrim! 

Ovo zvuči dosadno? Hajde da objasnimo. 

Šta znači društveno-odgovorno ponašanje? 

Društveno-odgovorno ponašanje je celokupno ponašanje pojedinca/ke u društvu i ka društvu, znači još i razvijanje svesti o društvu, prihvatanje razlika, tolerancija i uvažavanje tuđeg mišljenja. Sve ovo utiče na odnose u društvu. 

Kroz kurseve mladi će biti edukovani o sledećim temama u oblasti bezbednosti: 

  • Bezbednost na internetu 
  • Bezbednost u saobraćaju 
  • Vršnjačko nasilje 
  • Rodna ravnopravnost 

Kursevi će biti realizovani tokom oktobra i novembra. U zavisnosti od epidemiološke situacije kursevi  će biti organizovani u onlajn formatu ili uživo, u skladu sa predviđenim merama zaštite. 

Kako se prijaviti? 

Prijave se vrše putem formulara do nedelje, 4. oktobra do 23:59.

Krovna organizacija mladih Srbije u saradnji sa Misijom OEBS-a u Srbiji sprovodi projekat “Podrška civilnom društvu da unapredi znanja mladih u oblasti korišćenja onlajn platforme u cilju promovisanja javne bezbednosti” kroz koji realizuje aktivnost Budi YouTube odgovoran/na, poštuj sebe i druge. 

Za dodatna pitanja i nedoumice budite slobodni da se obratite našoj programskoj asistentkinji Milji Zdravković na mejl milja.zdravkovic@koms.rs ili putem telefona na +38169738445.