fbpx
#Odlučionice: murali za lepši i aktivniji Boljevac

#Odlučionice: murali za lepši i aktivniji Boljevac

Četvrta po redu lokalna inicijativa u okviru programa #Odlučionice realizovana je u opštini Boljevac. KOMS tim je i ovog puta bio tu da pruži podršku mladima na lokalu. Razgovarali smo sa lokalnim koordinatorima koji su nam predstavili realizovane aktivnosti , kao i one koje ih čekaju. 

U okviru inicijative održana je radionica za mlade o omladinskom aktivizmu u edukativnom etno-centru Ilino. Mladima su predstavljene osnove omladinskog aktivizma kao i primeri i prilike za mlade, koje će ih motivisati da se dalje angažuju i unapređuju svoju lokalnu zajednicu. 

Još jedna od aktivnosti, mladima verovatno najatraktivnija, jeste crtanje murala u Boljevcu sa simbolima ove opštine koji će krasiti objekte. S obzirom na to da Boljevac nije imao nijedan mural do sada, murali su naišli na pozitivne reakcije sugrađana. 

Naredna aktivnost koja očekuje lokalne koordinatore u Boljevcu jeste sastanak sa predsednikom opštine i predstavljanje značaja oformljavanja aktivne Kancelarije za mlade Boljevac. 

U ovom ciklusu Odlučionica, očekuje nas još jedna poseta lokalnoj inicijativi mladih, a u pitanju je inicijativa mladih iz Kuršumlije. 

Lokalne inicijative se realizuju u okviru programa #Odlučionice koji se sprovodi kroz projekat  “Glas  mladih  u demokratskim procesima” koji   Krovna  organizacija  mladih  Srbije  realizuje u  saradnji sa  Beogradskom  otvorenom  školom – BOŠ u  okviru  programa  “Civilno   društvo    za   unapređenje   pristupanja  Srbije  Evropskoj  Uniji”, uz podršku Švedske. 

View this post on Instagram

Četvrta po redu lokalna inicijativa u okviru programa #Odlučionice realizovana je u opštini Boljevac. KOMS tim je i ovog puta bio tu da pruži podršku mladima na lokalu. Razgovarali smo sa lokalnim koordinatorima koji su nam predstavili realizovane aktivnosti , kao i one koje ih čekaju. 😊⁣ ⁣ U okviru inicijative održana je radionica za mlade o omladinskom aktivizmu u edukativnom etno-centru Ilino. Mladima su predstavljene osnove omladinskog aktivizma kao i primeri i prilike za mlade, koje će ih motivisati da se dalje angažuju i unapređuju svoju lokalnu zajednicu. ✊✊✊⁣ ⁣ Još jedna od aktivnosti, mladima verovatno najatraktivnija, jeste crtanje murala u Boljevcu sa simbolima ove opštine koji će krasiti objekte. S obzirom na to da Boljevac nije imao nijedan mural do sada, murali su naišli na pozitivne reakcije sugrađana. 🖌🖌🖌⁣ ⁣ Naredna aktivnost koja očekuje lokalne koordinatore u Boljevcu jeste sastanak sa predsednikom opštine i predstavljanje značaja oformljavanja aktivne Kancelarije za mlade Boljevac. 😎⁣ ⁣ U ovom ciklusu Odlučionica, očekuje nas još jedna poseta lokalnoj inicijativi mladih, a u pitanju je inicijativa mladih iz Kuršumlije. ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ………………………..⁣ Lokalne inicijative se realizuju u okviru programa #Odlučionice koji se sprovodi kroz projekat “Glas mladih u demokratskim procesima” koji Krovna organizacija mladih Srbije realizuje u saradnji sa Beogradskom otvorenom školom – BOŠ u okviru programa “Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj Uniji”, uz podršku Švedske. ⁣ ………………………..⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ #KOMSmladi #mladi #inicijativa #mural #akcija #ulicnaumetnost #umetnost #aktivizam #Boljevac

A post shared by KOMS // NYC of Serbia (@komsmladi) on