fbpx

#Odlučionice: Mladi, danas i sutra u Ćićevcu

Mladi, danas i sutra je naziv lokalne inicijative, čiji je cilj osnivanje Saveta za mlade u opštini Ćićevac, koju realizuju đački parlament, udruženje mladih i lokalna samouprava, u ovom slučaju Narodna biblioteka iz Ćićevca.  
 
Lokalne inicijative se realizuju u okviru programa #Odlučionice koji se sprovodi kroz projekat  “Glas  mladih  u demokratskim procesima” koji  Krovna organizacija mladih Srbije realizuje u saradnji sa Beogradskom  otvorenom  školom – BOŠ u   okviru  programa  “Civilno  društvo  za  unapređenje  pristupanja  Srbije  Evropskoj  Uniji”, uz podršku Švedske. 

Glavni događaj lokalne inicijative jeste ulična akcija  koja je održana 28. avgusta. Mladi su kroz deljenje flajera, razgovore sa sugrađanima i prikupljanje potpisa za peticiju, skrenuli pažnju na sebe i zakoračili ka ostvarenju cilja inicijative. Inicijativa je naišla na pozitivnu reakciju sugrađana koji su je podržali svojim potpisom. 
 
“Mladi iz Ćićevca žele Savet za mlade kako bi poboljšali i učvrstili odnos između mladih i lokalne samouprave, mladi bi trebalo da se pitaju i da budu uključeni u procese donošenja odluka.” poručile su lokalne koordinatorke Anica Stamenković ispred udruženja Okular i Jovana Janev ispred đačkog parlamenta. 
 
Predstavnici udruženja uz podršku KOMS tima razgovarali su i sa predsednicom lokalne samouprave o lokalnoj inicijativi i o Savetu za mlade koji je potreban, time se došlo i to teme osnivanja Kancelarija za mlade što je sledeći korak. 

Ovo je prva od pet inicijativa koje se realizuju u okviru programa #Odlučionice. KOMS tim će posetiti svaku od inicijativa i time pružiti podršku realizaciji inicijativa. 

View this post on Instagram

"Mladi, danas i sutra" je naziv lokalne inicijative, čiji je cilj osnivanje Saveta za mlade u opštini Ćićevac, koju realizuju đački parlament, udruženje mladih i lokalna samouprava, u ovom slučaju Narodna biblioteka iz Ćićevca. 😊⁣ ⁣ Lokalne inicijative se realizuju u okviru programa #Odlučionice koji se sprovodi kroz projekat “Glas mladih u demokratskim procesima” koji Krovna organizacija mladih Srbije realizuje u saradnji sa Beogradskom otvorenom školom – BOŠ u okviru programa “Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj Uniji”, uz podršku Švedske. 🇷🇸🇸🇪🇪🇺⁣ ⁣ Glavni događaj lokalne inicijative jeste ulična akcija koja je održana 28. avgusta. Mladi su kroz deljenje flajera, razgovore sa sugrađanima i prikupljanje potpisa za peticiju, skrenuli pažnju na sebe i zakoračili ka ostvarenju cilja inicijative. Inicijativa je naišla na pozitivnu reakciju sugrađana koji su je podržali svojim potpisom. ✍🏻✍🏻✍🏻⁣ ⁣ „Mladi iz Ćićevca žele Savet za mlade kako bi poboljšali i učvrstili odnos između mladih i lokalne samouprave, mladi bi trebalo da se pitaju i da budu uključeni u procese donošenja odluka.“ poručile su lokalne koordinatorke @anica.stamenkovic ispred udruženja @okularcicevac i @jjanev_ ispred đačkog parlamenta. ✊🏻⁣ ⁣ Predstavnici udruženja uz podršku KOMS tima razgovarali su i sa predsednicom lokalne samouprave o lokalnoj inicijativi i o Savetu za mlade koji je potreban, time se došlo i to teme osnivanja Kancelarija za mlade što je sledeći korak. 😊⁣ ⁣ Ovo je prva od pet inicijativa koje se realizuju u okviru programa #Odlučionice. KOMS tim će posetiti svaku od inicijativa i time pružiti podršku realizaciji inicijativa. 💪🏻😊⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ #Ćićevac #KOMSmladi #Mladi #Srbija #Omladina #Politika #inicijativa #peticija #potpis

A post shared by KOMS // NYC of Serbia (@komsmladi) on