fbpx

Hiljadu puta ste čuli pitanje zašto nema sadržaja za mlade? Odgovor je Hiljadu Zato!

Od 2017. godine intenzivno pratimo medijske sadržaje i merimo zastupljenost mladih u medijima, kao i samih sadržaja za mlade. Nažalost, rezultati ovih istraživanja nisu ohrabrujući, što nas je navelo da pokrenemo platformu koja za cilj ima pružanje prilike mladim stvaraocima i stvaraocima sadržaja za mlade, da proizvode i plasiraju kvalitetan, edukativan i zabavan sadržaj.

Gde mladi danas konzumiraju sadržaj?

Medijski kanal koji mladi danas najčešće koriste jeste YouTube, međutim istraživanje „Mladi u medijskom ogledalu“ za 2019. godinu, je pokazalo da najzastupljeniji video sadržaj među domaćim kanalima jesu video igre, muzika, izazovi, komični i šaljivi klipovi. Upravo ovde smo prepoznali prostor za implementaciju edukativnog sadržaja za mlade, koji bi u najvećoj meri kreirali takođe mladi. Ovaj sadržaj ne treba da ima kao cilj isključivo edukaciju, već edukaciju na jedan drugačiji, zabavan i mladima adekvatan način.

Okej, šta smo to spremili? 

Sa velikom radošću vas obaveštavamo da smo u okviru programa “Young Media – Media for and with young people”, u saradnji sa DW Akademie, pokrenuli prvi YouTube kanal namenjen isključivo mladima, kako u smislu sadržaja, tako i u smislu stvaranja sadržaja, jer najveći deo kreativnog tima čine upravo mladi YouTuberi. Kanal pod nazivom “Hiljadu zato” je upravo počeo sa radom, a u okviru njega ćete moći da saznate više o medijskoj pismenosti kod mladih, pronađete kreativne predloge za napredovanje kako privatno, tako i karijerno i čujete zanimljive priče mladih ljudi koji zaslužuju više prostora u medijima, a to je tek početak!

Prvi video je objavljen!

U prvom videu možete čuti predloge za kvalitetno provođenje vremena do kraja leta u skladu sa uslovima koje nam je nametnula pandemija. Čućete:

  • Šta gledati? Predlog za seriju koju možete pogledati.
  • Koji film pogledati?
  • Predlog putovanja i izleta u Srbiji
  • Koji strip pročitati?
  • Preporuka za TOP aplikaciju
  • Knjiga koju bi svakako trebalo pročitati

Prvi video je pripremila naša Jelena Radović, poznatija kao Leca Shargarepica, edukatorka u oblasti digitalne bezbednosti dece i mladih.

 A sada je vreme da kažemo: like, share, subscribe!