fbpx

KOMS tim postao bogatiji za novu praktikantkinju i praktikanta

Nakon iscrpne analize pristiglih prijava povodom javnog poziva za praktikante/praktikantkinje i održanih razgovora, komisija KOMS-a izabrala je Saru i Filipa kao prinove rastućem timu KOMS-a. 

Sara i Filip će kroz petomesečni program prakse imati priliku da učestvuju u planiranju i realizaciji predloga novih projekata, ali i u sprovođenju aktivnosti postojećih projekata iz najrazličitijih oblasti važnih za poboljšanje položaja mladih u Srbiji. Takođe, oni će učestvovati i u organizaciji godišnje skupštine KOMS-a i imaće priliku da razmene iskustva, te da se upoznaju sa radom organizacija članica. 

Ko su naši novi praktikant i praktikantkinja? 

Sara Kantar je veliki ljubitelj životinja, pozorišta, španskog  jezika i španske kulture. Studentkinja je završne godine Univerziteta Singidunum, na smeru računovodstva i revizije. Zalaže se za zaštitu životne sredine, zaštitu životinja i poboljšanja položaja mladih u Srbiji. KOMS-u se pridružila da bi bolje razumela kako izgleda rad u omladinskoj politici i stekla iskustvo u radu u finansijama, kao i da bolje upozna kako funkcioniše jedna omladinska organizacija. Smatra da mladima treba posvetiti više pažnje i želi da doprinese boljem povezivanju mladih u regionu. 

Filip Vulović je dugogodišnji aktivista za ljudska i manjinska prava, sa posebnim fokusom na prava LGBT+ osoba i tranzicionu pravdu. Stipendista je Fondacije Konrad Adenauer (KAS), student na završnoj godini Fakulteta organizacionih nauka i aktivan je u nekoliko nevladinih organizacija u Srbiji koje se bave ljudskim pravima i suočavanjem sa ratnom prošlošćuNovopečeni je otac mačke po imenu NoaKOMS vidi kao priliku i mogućnost da dobije glas i da svoje iskustvo iskoristi da unapredi položaj mladih u Srbiji i njihove probleme učini javnim i rešivim. 

Radujemo se prinovama i sigurni smo da će Sara i Filip doprineti radu KOMS-a i unapređenju položaja mladih u Srbiji.