fbpx

Alternativni izveštaj u konkurenciji za nagradu Srpskog sociološkog društva

Srpsko sociološko društvo, objavilo je na svom sajtu spisak izdanja koja su ušla u širi izbor knjiga za Nagradu “Vojin Milić” za 2019. godinu. Među 18 izdanja, na spisku se našao i Alternativni izveštaj o položaju i potrebama mladih za 2019. godinu, Krovne organizacije mladih Srbije. 

Kako Srpsko sociološko društvo navodi, žiri za dodelu nagrade za najbolju sociološku knjigu domaćeg autora u 2019. godini, u sastavu prof. dr Branimir Stojković, prof. dr Lela Milošević Radulović i prof. dr Žolt Lazar, doneo je odluku o širem izboru knjiga za dodelu nagrade. Žiri je izbor načinio na osnovu opštih uslova definisanih Pravilnikom o dodeli nagrade „Vojin Milić“ (prvi put objavljeni tekstovi, zbornici radova do tri autora, zastupljenost, aktuelnost i originalnost sociološkog sadržaja itd).

Kao posebno vredna dela, koja tretiraju sociološku problematiku, žiri je izdvojio sledeće knjige:

Zahvaljujemo se Srpskom sociološkom društvu na prepoznavanju Alternativnog izveštaja o položaju i potrebama mladih kao posebno vrednog dela, koje tretira sociološku problematiku. Ova nominacija je odlična najava za ovogodišnji Alternativni izveštaj, koji će Krovna organizacija mladih Srbije objaviti 12. avgusta na Međunarodni dan mladih, u nešto obimnijem i posebno dizajniranom izdanju.