fbpx

Forum omladinske politike 2020. #mladiimajuprednost

Krovna organizacija mladih Srbije poziva sve zainteresovane mlade sa teritorije Republike Srbije da se prijave za ovogodišnji Forum omladinske politike. Forum omladinske politike je jednodnevni godišnji događaj koji KOMS realizuje kako bi mladi i predstavnici institucija ravnopravno učestvovali u procesima donošenja važnih odluka za unapređenje položaja mladih u Republici Srbiji.

Želiš da volontiraš na Forumu? Pogledaj detalje OVDE.

Ovogodišnji Forum se organizuje sa ciljem popularizacije održivog razvoja među mladima i kako bi ohrabrio donosioce odluka da uključuju mlade i njihove predstavnike/ce mladih u realizaciju ciljeva održivog razvoja.

Učesnici i učesnice Foruma će kroz panel diskusije i rad u manjim tematskim grupama mapirati ključne prilike za mlade za realizaciju Agende 2030. Događaj će umrežiti ključne aktere u oblasti omladinske politike i održivog razvoja, kako bi kroz zajednički rad osmislili inicijative koje afirmišu aktivno učešće mladih u borbi za održive i efikasne politike.

Ovogodišnji Forum omladinske politike održaće se 13. marta, u periodu od 11 do 17 časova, u hotelu Mona Plaza, na adresi Solunska 21 u Beogradu.

Forum omladinske politike 2020. – program

Forum omladinske politike – Mladi za održivi razvoj otvoriće predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić, nakon čega će uslediti panel diskusija 2020 za 2030 – Mladi za održivi razvoj,  na kojoj će učestvovati ključni subjekti omladinske politike i institucije za realizaciju Agende 2030 u Srbiji:

  • Slavica Đukić Dejanović, ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku (čeka se potvrda);
  • Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta (čeka se potvrda);
  • Nj. E. Ambasador Jan Lundin, Ambasador Kraljevine Švedske;
  • Fransin Pikap, stalna predstavnica UNDP u Srbiji.

Centralni deo događaja biće dijalog mladih i predstavnika relevantnih institucija kroz rad u grupama i razvijanje konkretnih mehanizama za uključivanje mladih u realizaciju Agende 2030 i to kroz teme:

  • Socijalna dimenzija održivog razvoja
  • Ekonomska dimenzija održivog razvoja
  • Ekološka dimenzija održivog razvoja

Nakon grupnog rada mladih i donosioca odluka, preći će se na prezentaciju zaključaka.

Nacrt dnevnog reda Foruma omladinske politike 2020. možete pronaći OVDE. Finalna agenda će biti prosleđena učesnicima/ama nakon izvršene selekcije. Imajući u vidu da su mesta i resursi ograničeni, KOMS komisija će izvršiti selekciju na osnovu izražene motivacije prijavljenih za učešće na ovom događaju.

Učesnicima/ama koji dolaze u Beograd troškovi puta biće refundirani u skladu sa instrukcijama koje će odabranim učesnicima/ama biti naknadno dostavljene.

Za učešće na ovogodišnjem Forumu omladinske politike je neophodno da se prijavite putem formulara koji se nalazi u nastavku. Prijave su otvorene do 5. marta u 23:59 časova.

Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati na office@koms.rs ili na broj telefona: 069/738-445.

Ne zaboravite – #mladiimajuprednost.