fbpx

KOMS tim dobio tri praktikantkinje

Nakon detaljne analize pristiglih prijava za javni poziv za praktikante/praktikantkinje i održanih intervjua, komisija KOMS-a izabrala je Anju, Minu i Milju koje će od decembra do aprila biti aktivan deo tima našeg saveza.

KOMS-ove praktikantkinje će kroz program prakse imati priliku da učestvuju u sprovođenju programskih aktivnosti postojećih projekata, ali i u procesima planiranja i pisanja novih projektnih predloga iz najrazličitijih oblasti od važnosti za mlade u Srbiji. One će takođe učestvovati i u organizaciji godišnje Skupštine najvišeg nezavisnog predstavničkog tela mladih u Srbiji i upoznaće se i razmeniće iskustva sa članovima/cama organizacija članica KOMS-a aktivnih širom Srbije.

Ko su naše nove praktikantkinje?

Anja Jokić je feministkinja, vegetarijanka i fan Diznijevih animiranih filmova. Alumnistkinja je četvrte OEBS-ove Akademije dijaloga za mlade žene i dobitnica Stipendije za mir i bezbednost koju zajedno dodeljuju OEBS i Kancelarija Ujedinjenih nacija za razoružanje (UNODA). Aktivizam mladih zainteresovao ju je još u osnovnoj školi kada je i počela da volontira. KOMS se pridružila zato što želi da radi na unapređenju položaju mladih u Srbiji kao i na njihovom povezivanju sa mladima u regionu.

Diplomirala je međunarodne odnose na Fakultetu političkih nauka, gde je trenutno studentkinja Regionalnog master programa studija mira.

Mina Dobrijević je veliki fan Zdravka Čolića, politikološkinja i feministkinja. Interesuje je omladinska politika, rodna ravnopravnost, tranziciona pravda kao i pitanja bezbednosti. Bila je deo Svetskog festivala omladine i studenata 2017 u Sočiju, kao i drugih seminara i konferencija u regionu. KOMS-u se pridružila kako bi bolje shvatila kako funkcionišu mehanizmi rada omladinske politike i upravljanje projektima, a najvažniji motiv je unapređenje položaja mladih.

Mina je diplomirala međunarodne odnose na Fakultetu političkih nauka. Trenutno je studentkinja Regionalnog master programa studija mira za koji je dobila OEBS-ovu stipendiju.

Milja Zdravković je studentkinja Fakulteta političkih nauka na smeru međunarodni odnosi. U omladinskom sektoru je od srednjoškolskih dana preko omladinskih organizacija u rodnom gradu. Pridružila se KOMS timu iz razloga zato što sada želi da bude iza događaja, a ne samo ispred, smatra da je mladima potrebna podrška u vidu praksi i mentorstva, i misli da će joj ova praksa značiti i doprineti u daljem usavršavanju.

Svet vidi kroz objektiv u bordo boji, dok prijatelji za nju kažu da je pola Milja pola zalazak sunca i da raditi sa njom nikad nije dosadno!

Sigurni smo da će ove tri sjajne devojke oplemeniti naš rad i značajno doprineti u našim aktivnostima.