fbpx

Održan drugi PreJaK trening u sklopu PJK 2019.

Prethodnog vikenda, od 22. do 24. novembra, u Novom Sadu održan je drugi modul Programa jačanja kapaciteta KOMS 2019. pod nazivom “PreJaK trening za fandrejzing” u organizaciji Krovne organizacije mladih Srbije uz podržku OPENS 2019

Program jačanja kapaciteta Krovne organizacije mladih Srbije usmeren je na unapređenje interne strukture i kompetencija, aktivnu podršku razvoja organizacija članica, i jačanje civilnog društva u celini. Kako KOMS čini mreža 108 organizacija mladih i za mlade, ovaj program usmeren je na razvoj interne strukture i kompetencija upravo ovih organizacija, ali i drugih zainiteresovanih organizacija mladih i za mlade, naročito onih koje iskazuju zainteresovanost za uključivanje u našu mrežu.

Šta je drugi PreJaK trening doneo učesnicima/cama?

PreJaK trening za fandrejzing omogućio je učesnicima/cama da steknu nova znanja i veštine u oblasti prikupljanja sredstava za organizacije i to kroz neformalne radionice koje su pripremili naša trenerkinja Ema Stepanović i trener Ivan Živković. Teme koje su obrađene u okviru prvog modula bile su vezane za pronalaženje adekvatnikh partnera i donatora, kao i tehnika za samostalno pridobijanje sredstava i prikupljanje sredstava u lokalnoj zajednici.

Sledeći modul Programa jačanja kapaciteta KOMS 2019. omogući će učesnicima i učesnicama da saznaju više o finansijama i administraciji unutar organizacija.