fbpx

Upravni odbor KOMS dobio pojačanje

Tim Krovne organizacije mladih Srbije je dobio pojačanje! Upravni odbor doneo je odluku o imenovanju Uroša Kaina Savića za novog člana UO.

Kada zavirite u Uroševu biografiju, možete videti da iza sebe ima pregršt znanja, veština i aktivnosti  koje deluju nespojivo sa činjenicom da ima samo 24 godine. Za početak, treba se osvrnuti na volontersko iskustvo koje počinje od 2013. godine kada se pridružio Crvenom krstu u Kruševcu, dok se 2017. kao volonter priključio Beogradskom centru za ljudska prava, gde danas radi kao istraživač i urednik biltena YouthBook.

Što se samog istraživačkog rada tiče, do sada je radio na dva zvanična istraživanja:

  • “Kapaciteti kancelarija za mlade za uključivanje mladih sa hendikepom”,
    (Udruženje studenata sa hendikepom i Beogradski centar za ljudska prava)
  • “Štetna iskustva u detinjstvu i rizična ponašanja među odraslom populacijom u zemlji u razvoju (ACE)”,
    (Institut za mentalno zdravlje, FIlozofski fakultet, Univerzitet u Beogradu, UNICEF)

Pored svih aktinosti, značajno je napomenuti da je Uroš student psihologije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Prošao je brojne treninge, obuke i seminare iz oblasti omladinskih politika, ljudskih prava, omladinskog organizovanja, omladinskog rada i drugih srodnih tema bitnih za omladinske politike. Trenutno je stipendista Fondacije Konrad Adenauer za društveno ili politički angažovane i nadarene studente, a do sada je već dva puta bio stipendista Republike Srbije.

I pored izuzetne agažovanosti, Uroš je sklon i stvaralaštvu, pa tako sa svojim bendom Pourpur kao tekstopisac, frontmen i ritam gitarista nastupa na festivalima širom Srbije. Autor je muzike za predstavu Daroviti učenik iz 2018. godine i muzike za film The Game iz iste godine.

KOMS tim želi Urošu toplu dobrodošlicu, radujemo se saradnji i druženju u budućem periodu.