fbpx

KOMS karavan “Budi aktivan – pokreni promene”

Krovna organizacija mladih Srbije danas kreće u karavan pod nazivom „Budi aktivan – pokreni promene!“ Karavan će obuhvatiti posetu 10 opština i gradova u narednih mesec i po dana. U svakoj opštini ili gradu želimo da razgovaramo sa mladima, da vidimo šta su problemi sa kojima se suočavaju, šta su izazovi i da ih upoznamo sa mogućim rešenjima problema.

Tokom razgovora želimo da diskutujemo sa mladima, da ih podstaknemo na aktivizam i uključivanje u procese donošenja odluka i sve druge društvene procese. Želimo da podstaknemo mlade na društveno i političko učešće, na aktivizam, na borbu za bolju budućnosti i na to da budu odgovorni i da sami prave bolje društvo u svojim zajednicama i uređenije opštine i gradove.

Takođe, tokom karavana promovisaćemo novu platformu “POKRENI PROMENE!” koja se nalazi na sajtu www.dijalog.rs putem koje možete da pokrenete promene u svojoj lokalnoj zajednici putem online forme, da nam izložite problem, predložite rešenje, uđete u proces prikupljanja podrške od vaših sugrađana i uz mentorsku podršku KOMS-a da formalizujete vašu inicijativu prema donosiocima odluka.

Prva stanica KOMS karavana bio je Šabac, gde smo sa učenicima Škole primenjenih umetnosti razgovarali o pokretanju inicijativa na lokalu i predstavili platformu “POKRENI PROMENE”. Mladi sa lokala približili su nam izazove koji se pred njima nalaze i kroz razgovor formirali ideje o pokretanju inicijativa.

Plan puta KOMS karavana pratite na našem sajtu i društvenim mrežama.

POKRENIMO PROMENE!