fbpx

Poziv za obuku facilitatora za simulaciju rada lokalnih parlamenata

pozivnica07

Helsinški odbor za ljudska prava poziva studente društvenih fakulteta da se prijave na poziv na obuku facilitatora za simulaciju zasedanja lokalnih parlamenata u okviru projekta «Razvoj i promocija participacije mladih na lokalnom nivou u Srbiji» koji za cilj ima rad sa mladima na promociji otvorenosti institucija u Srbiji.

Četvoro izabranih kandidata će proći kroz dvodnevnu obuku za vođenje simulacije zasedanja lokalnih parlamenata i imaće priliku da vode simulaciju u devet gradova i opština u Srbiji. Nakon obuke i izbora devet lokalnih skupština opština ili gradova oni će zajedno sa srednjoškolcima iz tih gradova posetiti sednicu lokalne skupštine, održati sesije o načinu funkcionisanja gradova i opština i simulaciju zasedanja lokalne skupštine.

Lokalni donosioci odluka biće prisutni na simulacijama gde će imati priliku da čuju ideje mladih za unapređenje njihovog položaja i poboljšanja generalne situacije u gradu.

Profil kandidata:

Studenti fakulteta društvenih nauka

Zainteresovani za funkcionisanje lokalne samouprave i participaciju mladih u donošenju odluka

Spremni da nakon obuke održe simulacije zasedanja lokalnih parlamenata za srednjoškolce

Spremni da nakon obuke održe simulacije zasedanja lokalnih parlamenata u dogovoru sa organizatorom

Obuka će biti održana 9. i 10. marta u Beogradu u prostorijama Kuće ljudskih prava i demokratije. Svi troškovi smeštaja i prevoza će biti biti pokriveni od strane organizatora.

Rok za podnošenje prijava je 28. Februar 2019. godine. Formular za prijavu nalazi se na ovom LINKU. Izabrani kandidati biće kontaktirani do 2. marta 2019. godine.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati koordinatora obuke na e-mail luka.z.bozovic@gmail.com ili broj telefona +381612086375.

Projekat «Razvoj i promocija participacije mladih na lokalnom nivou u Srbiji» Helsinški odbor za ljudska prava realizuje u saradnji sa NVO Agora Central Europe. Projekat podržava Ministarstvo spoljnih poslova Republike Češke u okviru programa Transition.