fbpx

Lokalna inicijativa Bečej: ,,MLADI ZA LEPŠI I ZDRAVIJI BEČEJ”

DSC_0384

Dvoiposatne radionice vode upravo mladi – vršnjački edukatori, sa ciljem da upravo kod osetljive grupe – učenika srednjih škola, podizanjem njihove svesti, utiču na njih da vode računa o svom zdravlju i da daju doprinos tome da sredina u kojoj žive postane i ostane što zdravija i lepša.

Prema rečima naših sagovornika, to mesto je nažalost, mesto okupljanja onih sugrađana koji upravo koriste te štetne supstance i često je u stanju koje nije primereno za boravak kako dece, tako i mladih, ali i građana drugog izrasta. Za njegovo uređenje je neophodan novac koji će prikupiti u okviru dobrotvornih akcija.

DSC_0319

Radna akcija na igralištu će biti organizovana krajem marta i početkom aprila i pozvani su svi građani, bez obzira na uzrast. Igralište na zelenoj površini kod robne kuće o kome treba da se staraju lokalne komunalne službe, često je oštećenom stanju i nebezbedno za igru dece.

DSC_0452

Projekat „Zajedno za mlade“ sprovodi Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS), a realizuju ga Bečejsko udruženje mladih u saradnji sa Kancelarijom za mlade opštine Bečej, a sve pod sloganom „Mladi za lepši i zdraviji Bečej“.

Izvor: mojbecej.rs