fbpx

Sastali se organi KOMS-a i alumnisti/kinje

IMG_4580

 

Prenosimo vam saopštenje KOMS-a u celosti:

Sinoć je u kancelarijama Krovne organizacije mladih Srbije u Beogradu održan sastanak predstavnika organa KOMS-a sa alumnistima. Povod za sastanak bila je namera organa KOMS da prikupe konkretan i merljiv fidbek u odnosu na aktuelne izazove mreže i pravce strateške orijentacije, i da ga iskoriste za kreiranje budućih politika, stavova i dokumenata.

 

 U atmosferi čiju je različitost ponajviše isticala polifonija mišljenja i iskustava pojedinaca i pojedinki koji su učestvovali u stvaranju KOMS-a, MOS-a i koji su volontirajući i radeći u strukturama KOMS gradili i profilisali identitet mreže, naglašena je snažna podrška organima KOMS da nastave da unapređuju poziciju, kapacitete i razvoj krovnog saveza. Primećena je potreba da KOMS primarno ostane i bude još snažniji glas mladih u zemlji, ali i budući da je funkcionisanje mreže definisano prevashodno njenim društvenim okruženjem, ne uzmičemo pred obavezom da sačuvamo distinktivni identitet, nezavisnost i vrednosti KOMS-a i dostojanstva mladih, te da se hrabro osvrćemo na realnosti koje to dovode u pitanje.

 

Zaključeno je i da je potrebno entuzijastično i tragalački sanjati i realizovati snove kroz ambiciozne i progresivne ideje i programe za mlade prilagođene njihovom položaju i potrebama, a kao jedan od mogućih puteva preporučeno je intenziviranje saradnje sa institucijama i predano angažovanje na institucionalnom priznavanju KOMS-a kao krovnog saveza.

 

Snovi će nas odvesti onoliko daleko koliko smo u stanju da zajedno verujemo u njih i da zajedno radimo na njihovom ostvarivanju. Hvala alumnistima što su nas podsetili na to sinoć a mi istu poruku ovim putem širimo ka svim članovima i prijateljima KOMS.

 

KOMS tim