fbpx

Lokalna inicijativa Požarevac: TRENING KULTURA ZA MLADE

Cilj treninga je bio upoznavanje sa problemom nedovoljnog učešća mladih u kulturnim sadržajima grada, kao i pronalaženje načina da se ovaj problem predupredi i ponude adekvatna rešenja.

unnamed (1)

Sam trening početna je aktivnost učesnika na formiranju radne grupe koja će raditi na organizovanju jednog zajedničkog programa za mlade, koji će mlade direktno uključiti u samu organizaciju događaja.

unnamed (2)

Rezultati sastanaka radne grupe, osim završnog javnog događaja za cilj imaju lobiranje institucija kulture, civilnog sektora i obrazovnih institucija da zajedno potpišu protkol o saradnji zarad efikasnijeg učešća mladih u programima u kulturi za mlade.

unnamed (4)

Na samom treningu učesnicima se ispred grada Požarevca obratio član gradskog veća za nevladine organizacije, kulturu i informisanje Dejan Krstić, Tatjana Mrđa Živković ispred Narodne biblioteke u Požarevcu, a predavači na samom treningu bili su stručnjaci iz oblasti kulture i rada sa mladima: Jelena Marković – istoričar umetnosti, Mladen Savković – komunikolog, Julija Bašić -istoričar umetnosti i Boban Stojanović – kordinator programa KOMS-a.

Projekat „Kultura za mlade“ se organizuje u sklopu programa „Zajedno za mlade“ koje sprovodi Krovna organizacija mladih Srbije, a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Izvor: artdistrict.rs