fbpx

KOMS dobio pojačanje!

Nakon detaljne analize pristiglih prijava za javni poziv za praktikanate/kinje i održanih intervjua, komisija KOMS-a izabrala je Katarinu i Milicu za adekvatan dodatak timu našeg saveza.

DSC_0253

KOMS-ove praktikantkinje će kroz ovaj program prakse, pored sprovođenja programskih aktivnosti, imati priliku da grade svoje veštine i u oblasti finansijskog i administrativnog upravljanja projektima. One će takođe učestvovati i u organizaciji godišnje Skupštine najvišeg nezavisnog predstavničkog tela mladih u Srbiji i upoznaće se i razmeniće iskustva sa članovima/cama organizacija članica KOMS-a aktivnih širom Srbije.

DSC_0242

Katarina je Lipolištanka, feminstkinja i političarka. Članica je Predsedništva Demokratske omladine. Na lokalnim izborima 2016. godine izglasana je za odbornicu Demokratske stranke u Skupštinu grada Šapca i sa 22 godine postala najmađa odbornica skupštine u njenoj istoriji. Takođe, članica je skupštinskog Saveta za rodnu ravnopravnost.

Diplomirala je na Fakultetu političkih nauka, gde je sada studentkinja master studija politikologije. Aktivno je učestvovala u studentskom organizovanju i bavila se unapređenjem prava studenata i studentkinja.

_

DSC_0248

Milica je studentkinja četvrte godine Fakulteta političkih nauka na smeru međunarodni odnosi. Omladinskom politikom iz nevladinog sektora bavi se duži vremenski period. Deo je tima organizacije za mlade, članice KOMS-a, Centar za edukaciju i društvenu emancipaciju mladih u Beogradu. Polaznica je druge generacije KOMS-ovog projekta Akademija omladinske politike.
Kreativna je, u slobodno vreme se bavi fotografijom, a interesuje je i grafički dizajn. Cilj joj je da ohrabri mlade da preuzmu inicijativu u donošenju odluka.