fbpx

KOMSavetovanje: održano uspešno Nacionalno savetovanje u Vršcu

DSC_0037

Kraj godine je vreme kada se sumiraju utisci o tome šta je do tada urađeno, ali i vreme kada se razmišlja o tome na koji način bi trebalo raditi u narednoj godini. Zato je KOMS i ove godine održao Nacionalno savetovanje sa svojim organizacijama članicama, ali i mladim predstavnicima organizacija koje nisu u krovnom savezu.

DSC_1028

Na Savetovanju su, kroz interaktivni način rada, utvrđene prioritetne oblasti i teme u radu KOMS-a i omladinskoj politici u Srbiji. Utvrđeni su i predlozi za plan rada za narednu godinu. Ujedno, to je bila prilika i za konsultaciju sa članacima, za preispitivanje, ali i kvalitetnu pripremu za KOMSovu godišnju Skupštinu koja se održava od 8. do 10. februara 2019. godine. 

DSC_1147

Osim toga, tokom gostujućih sesija, učesnicima su se predstavili i naši prijatelji i partneri – UNICEF, U-report, RYCO, WBYCP i UNYD.

cof

Savetovanje je ujedno i prilika da se organizacije koje su zainteresovane za članstvo u KOMS-u upoznaju sa radom KOMS-a, umreže se i daju doprinos našoj asocijaciji.

DSC_1070

Nacionalno savetovanje ima za cilj da okupi veći broj aktivnih pojedinaca iz redova KOMS-a – članova i članica organizacija članica, tela i organa KOMS-a, kako bismo zajednički planirali strateške prioritete KOMS-a, kao i odgovorniju i održivu brigu o mladima u Srbiji.

DSC_1074

KOMSavetovanje realizuje se u okviru projekta ,,Zajedno za mlade” koji sprovodi Krovna organizacija mladih Srbije i finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, a u okviru programa jačanja kapaciteta članica KOMS-a.