fbpx

Poverenje mladih u institucije – predstavljeno istraživanje

DSC_0633
Šta mladi prvo pomisle kada čujete izraz “institucija Republike Srbije”? U kojoj meri imaju poverenja u Narodnu skupštinu Republike Srbije, Predsednika, Vojsku, Vladu RS ili neko od ministarstava? Koliko veruju Crkvi, Policiji Srbije ili lokalnim institucijama?
 
Krovna organizacija mladih Srbije je na konferenciji u Medija centru predstavila  istraživanje o poverenju mladih u institucije Republike Srbije. Realizovano je u periodu od 10. septembra do 20. oktobra na uzorku od 1280 ispitanika/ca.

Ispred KOMS-a prisutnima se obratio Stefan Đorđević, generalni sekretar, a ispred OPENS-a Aleksandra Ilijin, koordinatorka programa.

Istraživanje je realizovano u okviru projekta “Premijerka otvara vrata – Mladi na Vladi!” i imalo je za cilj da utvrdi nivo poverenja mladih u institucije za mlade, centralne političke institucije u zemlji, politički sistem i oblik političkog uređenja, kao i uzroke poverenja ili nepoverenja.

Projekat “Premijerka otvara vrata – Mladi na Vladi!” finansira se iz budžeta Ministarstva kulture i informisanja, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodine i Grada Novog Sada kako bi se ostvarili ciljevi Omladinske prestonice Evrope 2019.

U daljem tekstu možete preuzeti prezentaciju istraživanja “Poverenje mladih u institucije”.

Preuzimanje fajla: Poverenje mladih u institucije