fbpx

Počinje Omladinska nedelja ????

???? Čujte i počujte!

Krovna organizacija mladih Srbije pokrenula je inicijativu za obeležavanje Dana mladih, 12. avgusta, pod nazivom Omladinska nedelja.

Cilj Omladinske nedelje je da tokom šest dana, od 6. do 12. avgusta, ispratimo i promovišemo dešavanja za mlade u čitavoj Srbiji, ali i da kroz različite događaje, vesti i online kampanju stavimo mlade u fokus i to krunišemo obeležavanjem Međunarodnog dana mladih, u nedelju, 12. avgusta, na Skupštini mladih i dodelom nagrade MladGrad.

Tokom Omladinske nedelje KOMS će predstaviti i rezultate Alternativnog istraživanja o položaju i potrebama mladih u Republici Srbiji za 2018. godinu. KOMS sprovodi ovo istraživanje već drugu godinu zaredom, čime želi da doprinese statističkim podacima o mladima u našoj zemlji, ali i da da preporuke udruženjima, institucijama i pojedincima, na svim nivoima donošenja odluka u vezi sa tim šta je potrebno unaprediti i/ili izmeniti, kako bi mladi dobili podsticajno okruženja za razvoj društva u kojem žive. Rezultate ćemo predstaviti na konferenciji za medije, 10. avgusta, u Medija centru u Beogradu, a publikaciju ćeš moći da nađeš i na našem sajtu, u sekciji Biblioteka.

I za kraj – ono najvažnije i najslađe ???? Ideja Omladinske nedelje jeste da pruži mladima prostor da slobodno izraze svoje mišljenje, stavove, kritike i sugestije. Online kampanja pod nazivom #MisliNaMlade prikupiće i poslaće poruke mladih i udruženja u javnost, ka institucijama/organizacijama, ali i ka medijima. Ukoliko želiš da se tvoja poruka čuje, ostavi nam je na ovom linku. Poruka može biti i anonimna.

Ukoliko imaš dodatnih pitanja za nas, ili ideje koje misliš da treba da čujemo, piši nam na office@koms.rs.