fbpx

Učestvuj na omladinskom regionalnom takmičenju u pisanju eseja!


Reci nam svoje razloge zbog kojih želiš da ostaneš u Srbiji i na Balkanu i učestvuj na regionalnim omladinskim razmenama u Tirani

 

Platforma za saradnju mladih Zapadnog Balkana pokreće takmičenje za mlade širom regiona u pisanju eseja na temu „Tri razloga da ostanem u svojoj državi“. Pitamo vas koji preduslovi moraju da se ostvare da bi mladi imali perspektivnu budućnost u regionu i šta donosioci odluka treba da urade za mlade kako bi se njihov položaj poboljšao.

Takmičenje je otvoreno za sve mlade uzrasta od 16 do 24 godine, koji žele da se obrate donosiocima odluka na Zapadnom Balkanu, doprinesu evropskom putu svoje zemlje i čitavog regiona i upoznaju svoje vršnjake i entuzijaste iz regiona. Eseji će biti prikupljeni i objavljeni, a nakon pažljivog razmatranja komisije, autori/ke najboljih eseja će učestvovati na omladinskoj razmeni i regionalnom događaju posvećenom položaju mladih u Tirani i imaće priliku da predstave svoj rad akterima omladinske politike u regionu.

Zainteresovali smo te?

Pročitaj detaljne informacije o pravilima konkursa ovde i pošalji svoj esej na engleskom jeziku do 25. juna 2018. godine na adresu: info@connecting-youth.org

 

Želimo ti mnogo sreće!

*Platforma za saradnju mladih Zapadnog Balkana (WBYCP) je regionalna omladinska platforma koju je 2017. godine uspostavio Institut za saradnju i razvoj (CDI) uz podršku Fondacije Hans Zajdel. Kako bi doprineli većoj umreženosti mladih u regionu, partnerstvo pomenutoj Platformi dali su regionalni krovni savezi mladih i druge relevantne omladinske organizacije. U promociji Platforme, pored Krovne organizacije mladih Srbije, učestvuju i Krovni savez mladih Albanije, Krovni savez mladih Makedonije, Unija srednjoškolaca Crne Gore i Centralni savet omladinskih inicijativa Kosova kako bi pospešili razmenu i dijalog mladih u regionu i podmladili omladinske politike Zapadnog Balkana.

WBYCP Picture
WBYCP Picture