fbpx

Održano Nacionalno savetovanje KOMS-a

Tokom vikenda, 27-29. oktobra, u Vrnjačkoj Banji održano je Nacionalno savetovanje KOMS-a sa ciljem da okupi veći broj aktivnih pojedinaca/ki iz redova KOMS-a – članova/ica organizacija članica, tela i organa KOMS-a, kako bismo zajednički planirali strateške prioritete KOMS-a, kao i odgovorniju i održivu brigu o mladima u Srbiji. Savetovanje je ujedno i prilika da se organizacije koje su zainteresovane za članstvo u KOMS-u upoznaju sa radom KOMS-a, umreže se i daju doprinos našoj asocijaciji.

Savetovanju su, pored predstavnika i predstavnica organizacija članica, prisustvovali i gosti iz Deutsche Welle Akademije i Kancelarije za mlade Grada Beograda.

Savetovanje KOMS-a realizuje se u okviru projekta ,,Mladi u fokusu” koji sprovodi Krovna organizacija mladih Srbije, a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, a u okviru programa jačanja kapaciteta članica KOMS-a.

DSC_0064 DSC_0072

 

 

 

 

 

 

Učesnici i učesnice Savetovanja radili su na preporukama za strateško usmeravanje KOMS-a u 2018. godini i na konkretnim smernicama za akcioni plan 2018. na temu organizacionih i komunikacionih kapaciteta KOMS-a. Utvrđene su predrasude u civilnom sektoru i načini na koje možemo da se borimo protiv njih, procenjeni kapaciteti, urađena kvalitativna analiza komunikacije KOMS-a i dati predlozi za unapređenje postojećih procedura.

Pored toga, radne grupe za usaglašavanje i izradu zajedničkih minimuma standarda za konzumaciju alkohola u omladinskim aktivnostima i za normativna akta KOMS-a, sastale su se u okviru Savetovanja i dobile dodatne komentare za svoj rad. Ovo će umnogome pomoći organizaciju KOMS skupštine DSC_0001 DSC_0036 DSC_0054koja nas očekuje u januaru.

Zaključke sa savetovanja možete pronaći ovde.

DSC_0048