fbpx

Konferencija: Zakon o visokom obrazovanju i perspektiva za kvalitet

Beogradska otvorena škola (BOŠ) poziva sve zainteresovane na konferenciju „Zakon o visokom obrazovanju i perspektiva za kvalitet“ koja će se održati 27. novembra 2017. godine, u 12 časova u Medija centru u Beogradu, mala sala II sprat.

Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati istraživanja Beogradske otvorene škole o procesu obezbeđivanja kvaliteta visokoškolskih ustanova u Srbiji, sa posebnim osvrtom na ulogu Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta. Na osnovu istraživanja, date su preporuke za unapređenje procesa osiguravanja kvaliteta. Više detalja nalazi se u publikaciji , “Quality assurance and open data for ranking in Serbian higher education – we are ready for it”, koja je dostupna na sajtu Beogradske otvorene škole, u sekciji „Publikacije“.

1901510763052

Takođe, na konferenciji će se diskutovati o tome šta je doneo novi Zakon o visokom obrazovanju u kontekstu podizanja kvaliteta visokog školstva? Da li će se i kako unaprediti rad Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta? Da li će se rangirati visokoškolske institucije i šta potencijalno rangiranje donosi? Na ova i druga pitanja odgovoriće panel stručnjaka iz oblasti visokog obrazovanja. Za više detalja pogledajte nacrt agende, a finalna agenda će biti uskoro dostupna.

Učešće je potrebno potvrditi na e-mail stefan.simic@bos.rs do 23. novembra 2017.