fbpx

Međunarodna konferencija “Mladi u svim politikama na lokalnom nivou”

Stalna konferencija gradova i opština organizuje međunarodnu konferenciju „Mladi u svim politikama na lokalnom nivou”, koja će biti održana u utorak, 10. oktobra 2017. godine u Domu omladine (sala Amerikana, Makedonska 22), u Beogradu, sa početkom u 11 časova. Konferencija će biti organizovana u okviru projekta LADDER (Local Authorities as Drivers for Development Education and Raising Awareness) kojim koordinira ALDA (Association of Local Democracy Agencies), a koji finansira Evropska unija.

Ovom prilikom prisutnima će se obratiti: Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave, Đorđe Staničić, generalni sekretar SKGO, predstavnici Delegacije Evropske unije, Kancelarije Saveta Evrope i Evropske asocijacije za lokalnu demokratiju (ALDA).

Imajući u vidu brojne izazove koji su pred mladima – nezaposlenost, bezbednost, zdravlje, migracije itd., a u skladu sa ciljevima Evropske nedelje demokratije na lokalnom nivou, tokom koje se održava, fokus ove međunarodne konferencije biće na pitanjima organizacije i sprovođenja omladinske politike – kao horizontalne teme – na lokalnom nivou. Osnovni cilj ovog skupa je da se kroz dijalog republičkih i lokalnih vlasti, nevladinih organizacija i omladinskih radnika, otvori diskusija o zajedničkim ciljevima i zadacima vezanim za razvoj omladinske – kao horizontalne politike u lokalnoj zajednici, ali i na regionalnom, nacionalnom i internacionalnom nivou.

Rok za prijavu učešća je do nedelje, 8. oktobra (23:59h) putem prijavnog formulara. Rezultati selekcije će biti poznati do ponedeljka, 9. oktobra u 10h.

Agendu možete pronaći ovde.

Za sva dodatna pitanja, kontakt osoba je Nenad Maletin, na broj telefona 069 738 443 ili na mejl adresu nenad.maletin@koms.rs radnim danima 09-17h.