fbpx

Omladinski delegati UN posetili KOMS

U okviru priprema za predstavljanje mladih na skupovima u UN, omladinski delegati Srbije u UN Teodora Pavković i Samedin Rovcanin imali su konsultativni razgovor u KOMS-u.

Na sastanku održanom 19. septembra u prostorijama Kancelarije za mlade Grada Beograda prisustvovali su predstavnici KOMS-a, udruženja UNA Srbija i mladi delegati gde su imali priliku da se bolje upoznaju sa delovanjem KOMS-a, pogotovo na međunarodnom nivou i učešćem KOMS-a u radu Evropskog foruma mladih. Takođe, osnivanje Regionalne kancelarije za saradnju mladih, kao proces u kom je KOMS imao značajnu ulogu, probudilo je interesovanje mladih delegate za teme pomirenja u regionu, ali u za nove prilike i mogućnosti koje će ova kancelarija nuditi. Kao važna tačka istaknut je rad KOMS-a na uvođenju strukturiranog dijaloga, preuzet kao primer dobre prakse u Evropskoj uniji za uključivanje mladih u procese donošenja odluka.

IMG_2262

Teodoru i Samedina dalje očekuju sledeći događaji i aktivnosti:

– Generalna skupština UN (prisustvo plenarnom zasedanju i učešće u radu Trećeg komiteta)
– Omladinski forum Ekosoka, Komisija za održivi razvoj i Komisija za socijalni razvoj
– Omladinski forum Uneska (svake druge godine).
Promocija i informisanje na nacionalnom nivou o učešću na ovim događajima i mogućnostima koje nude programi UN za mlade (učešće na različitim događajima u svojstvu govornika, organizacija info-dana, promocije po mestima na kojima se okupljaju mladi i dr).
– Učešće u obeležavanju Dana mladih 12. avgusta.
Predstavljanje programa na Beogradskom međunarodnom modelu UN, koji organizuje Udruženje za UN Srbije.
– Učešće u procesu selekcije i pripreme narednih omladinskih predstavnika.