fbpx

KOMS poziva mlade da izađu na izbore

Imajući u vidu da se bliže predsednički izbori, a da raspolažemo podacima da mladi u veoma malom procentu izlaze na izbore, Krovna organizacija mladih Srbije želi da apeluje na mlade da izađu na glasanje, kao i da se aktivnije uključe u praćenje kampanja i načina na koji se kandidati (ne) obraćaju mladima. Cilj je motivisati ih da dalje istražuju i donesu informisanu odluku o tome kog će kandidata podržati.

Kampanja na društvenim mrežama predstavlja objave o stanju mladih u Srbiji trenutno i načinu na koji predsednički kandidati percipiraju mlade – koje probleme prepoznaju i koje smatraju prioritetnim, kao i koja su rešenja za njih? KOMS takođe želi da mladima ponudi što kompletniju sliku stavova predsedničkih kandidata, stoga je svima poslat set pitanja:

Da li mislite o svom glasu- (3)

KOMS ovom kampanjom želi isključivo da objektivno i nepristrasno predstavi kandidate i potrudi se da mladima da uvid kako bi mogli da imaju polaznu tačku za dalje istraživanje i glasanje, kao i da ih motiviše da glasaju po apsolutno svom nahođenju i stavovima bez namere da ijednog kandidata prikaže u boljem/lošijem svetlu.