fbpx

Završena obuka mladih za lokalne inicijative u Vršcu

MOS final1Tokom tri dana, 17-19. februara, održana je obuka mladih ljudi iz deset odabranih opština koje će sprovoditi lokalne inicijative na teme od važnosti za mlade kao što su zdravlje, bezbednost, sport i aktivno učešće mladih. Ove aktivnosti facilitira Krovna organizacija mladih Srbije uz podršku Antidoping agencije Republike Srbije i Republičkog zavoda za sport i medicinu sporta, a finansira Minstarstvo omaldine i sporta.

Osnovne informacije o aktivnostima i konceptu možete pročitati ovde.

DSC_0007Nakon što su učesnike i učesnice pozdravili predstavnici Ministarstva omladine i sporta, Antidoping agencije Republike Srbije, Republičkog zavoda za sport i medicinu sporta i KOMS-a, učesnici su započeli prvu sesiju gde su dobili osnovne informacije o osnovama borbe protiv dopinga u sportu, značaju fizičke aktivnosti i pravilnog načina ishrane za unapređenje zdravlja mladih, bezbednosti mladih, kao i aktivizmu, aktivnom učešću mladih, omladinskoj politici i instrumentima omladinske politike na lokalnom nivou.

Učesnici su takođe upoznati sa osnovama pisanja projekta, a na kraju obuke imali su zadatak da predstave svoje projektne ideje koje bi kasnije sprovodili u koordinaciji sa jedinicama lokalne samouprave, udruženjima građana i KOMS-om.

DSC_0013Projektne ideje su:

Time out for Work out, promocija novih sportskih disciplina u opštini Vladičin Han
-Promocija zdravih stilova života (zdrava ishrana, fizička aktivnost, antidoping i bezbednost) u opštinama Petrovac na Mlavi, Krupanj, Gornji Milanovac i Svilajnac. Tokom ovih aktivnosti predviđeni su javni časovi i događaji, kvizovi, izložbe i izrada promotibnih filmova, akcije uređenja izletišta, promocija sporta i rekreacije.
-Bezbednost u saobraćaju i prevencija u zdravlju mladih u Batočini
-Važnost uloge mladih u prevenciji nasilja nad ženama u BrusuDSC_0139
-Vršnjačko nasilje kao tema u opštini Boljevac
-Promocija zdravlja- obeležavanje staze zdravlja i sajam, opština Opovo
Ne kockaj se sa životom, kampanja o štetnosti kocke za opštinu Žitište
Dalji razvoj projekta možete nastaviti da pratite na našem sajtu, a fotografije sa obuke možete pronaći ovde.