fbpx

Akademci posetili Ministarstvo omladine i sporta

U okviru četvrtog modula Akademije omladinske politike, u sredu 22. februara, polaznici i polaznice KOMS-ovog obrazovnog programa pod sloganom #NauciOdluci posetili su Ministarstvo omladine i sporta kako bi se upoznali sa radom i aktivnostima ministarstva, pre svega Sektora za omladinu, a zatim i Fondom za mlade talente.

IMG_7426

Prisutne je pozdravila i pomoćnica ministra, Snežana Klašnja, a zatim je usledila sesija upoznavanja sa Ministarstvom. Nakon toga, na pitanja naših akademaca su odgovarali Zorica Labudović i Smiljka Živanović iz sektora za omladinu, kao i Miloš Radosavljević iz Fonda za mlade talente.

20170222_120213Teme koje smo ovom posetom obuhvatili bile su uloga ministarstva u sprovođenju omladinske politike, načini podrške ministarstva udruženjima mladih i za mlade i vidovi stipendiranja od strane Fonda za učenike i studente.

Učesnici su ovakav vid poseta ocenili vrlo korisnom, prijatnom i informativnom i podržali ovakve prakse i u budućnosti. Ovom prilikom se i zahvaljujemo Ministarstvu omladine i sporta i njihovim zaposlenima na prijemu.