fbpx

Raspisan konkurs za omladinske projekte na teritoriji Mačvanskog i Kolubarskog okruga

Povodom raspisivanja konkursa za finaniranje omladinskih volonterskih projekata u Valjevu je 16.12. održan sastanak sa omladinskim organizacijama sa teitorije Kolubarskog okruga.

mladi_su_zakon-620x330Sastanak je, u oviru programa Mladi su zakon organizovalo udruženje građana Svetionik iz Loznice u svojstvu Resurs centar za Mačvanski i Kolubarski okrug, a u saradnji sa Kancelarijom za mlade Osečina i Kancelarijom za mlade Loznica i uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta.

Podsećamo da se program MLADI SU ZAKON realizuje sedmu godinu zaredom u cilju podsticanja aktivizma i volontiranja mladih širom Srbije.

Kako je navedeno na sastanku, omladinske volonterske akcije su ,,ad hoc“ i kratkoročne volonterske aktivnosti namenjene mladima starosti od 15 do 30 godina koje su od javnog interesa i imaju neprofitni karakter. Pored toga, omladinske volonterske akcije su otvorene za sve mlade ljude koji su spremni da se na dobrovoljnoj osnovi uključe u realizaciju planiranih aktivnosti.

Omladinske volonterske akcije treba da budu deo organizovanog i osmišljenog odgovora na probleme i potrebe neke društvene zajednice ili potrebe zaštite životne sredine.

Predloženi omladinski volonterski projekti treba da budu sprovedeni u periodu od 16. februara do 15. maja 2017. godine.

Vrednost jednog omladinskog volonterskog projekta može iznositi između 40.000,00 i 100.000,00 dinara. Ukupan iznos raspoloživih sredstava za finansiranje omladinskih volonterskih projekata u Mačvanskom i Kolubarskom okrugu je 810.000 dinara.

dijalognet_logo1-300x72Istaknuto je da se na konkurs mogu prijaviti udruženja mladih i neformalne omladinske grupe sastavljene od najmanje pet članova, kao što su đački ili studentski parlamenti, razne omladinske sekcije i druge grupe mladih sa teritorije Mačvanskog i Kolubarskog okruga. Neformalne omladinske grupe moraju imati minimum jednu punoletnu osobu.

Obrazac za pisanje predloga omladinskog volonterskog projekta možete preuzeti sa sajta Resurs centra za Mačvanski i Kolubarski okrug: www.svetionik.org.rs, na omladinskom portalu: www.mos.gov.rs/mladisuzakon, i sajtu ovogodišnjeg Nacionalnog programa volontiranja mladih: www.kampovi.mis.org.rs.

Za sva pitanja u vezi s procedurom prijavljivanja na konkurs možete se obratiti: Udruženje građana „Svetionik“, Alekse Stojnića 25, 15301 Klupci na email: svetionik@mts.rs  ili telefonom na broj: 065/313-467-0.

Krajnji rok za dostavljanje predloga projekta je 15. januar 2017. na email: svetionik@mts.rs  ili poštom na sledeću adresu: Udruženje građana „Svetionik“, Alekse Stojnića 25, 15301 Klupci, Loznica, sa naznakom: „MLADI SU ZAKON – prijava na konkurs“.

U razmatranje će biti uzete samo potpuno popunjene prijave, a prijave koje su podnete van roka za konkurisanje ili su dostavljene na način koji nije u skladu sa pravilima konkursa neće biti razmatrane.

Konačni rezultati konkursa, odnosno predlog projekata koji će biti finansirani biće objavljeni 15. februara 2017. godine.