fbpx

Projekat Budućnost #za5 – POZIV ZA TRENERE I TRENERICE

 Spremi se #za5

logoU drugoj polovini februara, tokom marta i prvoj polovini aprila 2017. godine biće organizovane radionice pod nazivom „Spremi se #za5“. Plan je da se u Beogradu, Boru, Novom Sadu, Nišu, Novom Pazaru, Kragujevcu, Kikindi, Vranju, Somboru, Pančevu i Čačku u preko 100 srednjih škola organizuje više od 200 radionica u okviru kojih će srednjoškolci u toku jednog dvočasa upoznati sa načinom na koji da kreiraju kvalitetan CV, nalog na LinkedIn-u, kao i kako da se pripreme za razgovor za posao.

Ovom prilikom želimo da vas pozovemo na trening za trenere i trenerice koji bi učestvovali na ovom projektu u domenu edukacije Spremi se za #5. Teme koje će biti obuhvaćene su:

  • Pisanje lične biografije i šta ona nije
  • Upotreba društvene mreže Linkedin-a i kako je najbolje iskoristiti u traženju posla
  • Najbolja verzija mene na prvom razgovoru kod poslodavca
  • Upotreba vršnjačke edukacije
  • Trenerske veštine (javni nastup i prezentacijske veštine)

Trening će biti održan od 27. do 29. januara u periodu od 10-18 časova. Obavezno je prisustvo na treningu sva 3 dana. Lokacija će biti naknadno objavljena.

 Svoju prijavu na trening pošaljite na maja@e8.org.rs do 20. januara. Prijava treba da sadrži kratku biografiju i motivaciono pismo. Motivaciono pismo treba da sadrži odgovor na pitanje: ’’Zašto mi je važno da radim kao trener/ica na ovom projektu?’’ Društveno poželjni odgovori nisu dobrodošli.

 

 O PROJEKTU “BUDUĆNOST #ZA5”

wcqfhktbKao odgovor na veoma visoku stopu nezaposlenosti mladih (15-30 godina) koja iznosi čak 43{af8bb25a4c1e72e7418f8ccb74c7844138a791ca54acdfa14c50b93dee5b14d9} u Srbiji i činjenicu da mladima u proseku treba dve godine nakon završene škole/studija da nađu prvi posao, organizacije „Centar E8“ i „Unija srednjoškolaca Srbije“ su započele veliki nacionalni projekat “Budućnost #za5”. Projekat ima za cilj da motiviše i podstakne srednjoškolce i studente da iskoriste svoj potencijal, budu proaktivniji u traženju zaposlenja i lakše dođu do svog prvog posla i podržan je od strane Ministarstva omladine i sporta, Coca-Cola Fondacije i V+O Communication.

Do kraja 2017. godine, u okviru projekta „Budućnost #za5“ biće organizovan niz edukativnih i informativnih aktivnosti. Srednjoškolci će moći da prisustvuju različitim predavanjima, tribinama i edukativnim radionicama i to u više od 10 gradova u Srbiji.  Teme koje će biti obuhvaćene projektom su podeljene u pet kategorija, počev od predstavljanja modernih zanimanja „Poslovi za #5“, preko radionica „Spremi se #za5“ tokom kojih ćemo mlade spremati za susret sa budućim poslodavcem, do edukacija o preduzetništvu „Startup #za5“ i svim onim temama na koji način mladi mogu da brzo i jednostavno pokrenu svoje poslovanje, rešavanje Case Studies u okviru „Izazov #za5“ i korišćenja modernih tehnologija „Nauči me #za5“ u poslovne svrhe su takođe neke od tema koje će biti obuhvaćene ovim projektom.

Pored aktivnosti za srednjoškolce, projekat „Budućnost za 5“ će se baviti i studentima, na taj način što će u studentskim centrima u pet univerzitetskih gradova u Srbiji biti organizovani Dani karijere „Karijera #za5“ čime će se inspirisati više od 35.000 studenata da počnu da razmišljaju o svojoj karijeri na vreme i da se prijave za različite programe neformalnog obrazovanja i stručnih praksi. Aktivno učešće uzeće i različite kompanije koje će imati priliku da predstave svoje programe praksi za studente.