fbpx

#MladiNaVladi – upućeno 250 čestitki poslanicima i poslanicama!            

U prednovogodišnjem periodu, u okviru kampanje Misli na mlade, Krovna organizacija mladih Srbije radila je na izradi 250 čestitki za poslanike i poslanice u Skupštini Republike Srbije u kojima smo im čestitali na izboru za narodnog poslanika/u i podsetili ih da misle na mlade u novoj godini.

Trenutno je u toku kampanja na Tviteru kojom svakog poslanika i poslanicu koji imaju nalog na ovoj društvenoj mreži pitamo da li su dobili našu čestitku i da li će nas podržati u ideji zagovaranja za formiranje omladinskog kokusa čime bi se poboljšala pozicija mladih u procesu donošenja odluka.


Za sada, tek nekoliko poslanika i poslanica je odgovorilo potvrdno da je primilo čestitku, dok su drugi odgovorili da nisu ili nisu odgovorili uopšte na naša pitanja.

Primili smo i imejl od Jovana Jovanovića koji nas je podržao.

Kampanja se nastavlja! Podržite je tako što ćete tvitovati sa #MladiNaVladi i zajedno sa nama postavljati pitanja i zagovarati za formiranje omladinskog kokusa!

Ne znate šta je omladinski kokus?

Omladinski kokus je neformalno telo koje bi radilo pri Narodnoj skupštini Republike Srbije, a u čiji sastav bi ušli mladi poslanici i poslanice, kao i predstavnici podmladaka parlamentarnih političkih stranaka, kao i civilnog društva. Rad kokusa bio bi usmeren ka tome da se potrebe i interesi mladih stave na istaknutije mesto i da se glas mladih čuje tamo gde je to najvažnije!

Zapratite fejsbuk stranicu kampanje gde možete pratiti dalje događaje vezane za kampanju.

Misli na mlade!’‘ je zagovaračka kampanja koju KOMS preduzima u cilju skretanja pažnje na potrebu da se poboljša međusektorska saradnja u oblasti sprovođenja Nacionalne strategije za mlade za period od 2015. do 2025. godine.