fbpx

Prijavite se za Akademiju omladinske politike!

Konkurs za učešće u jednosemestralnom programu 

AKADEMIJA OMLADINSKE POLITIKE

 

Zanima te omladinska politika?

Smatraš da je aktivno učešće mladih važno?

logo-aop-1Krovna organizacija mladih Srbije vas poziva da se prijavite na našu Akademiju omladinske politike, jednosemestralni obrazovni program na kojem ćete imati priliku da čujete od iskusnih predavača/ica, kao i uspešnih omladinskih radnika/ca i aktivista/kinja šta je omladinska politika i kako doprineti borbi za interese mladih, njihovom većem učešću u društvu i procesima donošenja odluka, kao i unapređenju kvaliteta njihovog života.

Tokom četvoromesečnog programa Akademije omladinske politike ovladaćete veštinama kojima možete pomoći ostvarivanju aktivnog učešća mladih i saznati koje su to strategije i pravni okviri koji definišu njihov status. Imaćete priliku da naučite i kako se argumentovano nastupa pred većom grupom ljudi, šta su i kako se kreiraju javne politike, kao i da uspešno zagovarate za unapređenje položaja mladih.

Uslovi konkursa

Konkurs je otvoren za 20 učesnika/ca (15-30 godina starosti) koji imaju želju za bavljenjem omladinskom politikom, a formular za prijavljivanje se nalazi OVDE. Možete se prijaviti do 22. decembra.

Učešće na Akademiji je besplatno, a polaznici koji uspešno završe program dobijaju sertifikat. Za sve dodatne informacije obratite se na: djordje.jovicevic@koms.rs.

Mesto održavanja: Kancelarija za mlade Grada Beograda„Gnezdo“, 6. sprat RK Beograđanka, Masarikova 5. Za učesnike koji su van Beograda putni troškovi biće pokriveni od strane KOMS-a.

Dinamika održavanja AOP: Četvoromesečni program AOP započeće 18. januara 2017. godine, a kraj je predviđen za 10. maj. Tokom ovog perioda u dogovoru sa grupom održaće se 10 sesija, koje bi bile rasporođene tokom ova četiri meseca. Učesnici Akademije će pored predavanja, radionica i različitih poseta relevantnim akterima raditi i praktične radove iz oblasti omladinske politike.