fbpx

Prezentacija rezultata rada u okviru programa „RAZVOJNO-PREVENTIVNI CENTAR“

rpcPozivamo Vas da prisustvujete prezentaciji dosadašnjih rezultata rada u okviru programa „RAZVOJNO-PREVENTIVNI CENTAR“ namenjenog deci i omladini bez roditeljskog staranja koja se nalaze na domskom smeštaju u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine – Beograd. Programske aktivnosti se sprovode kontinuirano od 2013. godine, na nedeljnom nivou, sa šest grupa dece, kroz dvočasovne edukativne, razvojne, dramske, kreativne i radionice u zajednici. Od 2016. godine u rad je uključena i sedma grupa, koju čine mladi bez roditeljskog staranja i njihovi vršnjaci iz srednjih škola. Do sada je održano preko 600 radionica u kojima je učestvovalo više od 200 dece.

Prezentacija programa će se održati u sredu, 21. decembra 2016. godine, u svečanoj sali Kulturnog centra „Čukarica“, Turgenjevljeva ulica br. 5, sa početkom u 16 časova. Na prezentaciji će biti predstavljeni rezultati i metodologija rada sa decom bez roditeljskog staranja iz tri ustanove (dom „Drinka Pavlović“, dom „Moša Pijade“ i dom „Jovan Jovanović Zmaj“, uključujući i Prihvatilište za urgentnu zaštitu zlostavljane dece), a sama deca će imati priliku da prezentuju svoja iskustva vezana za učešće u programu, sprovedu posetioce kroz izložbu svojih radova, izvedu performanse koje su pripremili za prezentaciju i dobiju simbolične diplome za sopstveni trud i angažovanje.

Program „Razvojno-preventivni centar“ realizuje Centar za pozitivan razvoj dece i omladine u saradnji sa Centrom za zaštitu odojčadi, dece i omladine – Beograd, uz finansijsku podršku Sekretarijata za socijalnu zaštitu grada Beograda.