fbpx

Proslava povodom Međunarodnog dana volontera

mvd

Ministarstvo omladine i sporta i Mladi istraživači Srbije vas pozivaju da 5. decembra 2016. godine od 14.30 do 16.30 časova u Narodnoj skupštini Republike Srbije u Beogradu (Kralja Milana 14) prisustvujete svečanosti povodom obeležavanja Međunarodnog dana volontera u Srbiji i povodom sedme godine realizacije programa MLADI SU ZAKON.

Proslavom u Narodnoj skupštini, u najvišem zakonodavnom telu Republike Srbije, želimo da pokažemo volonterima koliko cenimo njihovo zalaganje i pokažemo našu spremnost da radimo na unapređenju njihovog položaja, uslova za vrednovanje i priznanje volonterskog rada i na prepoznavanju značaja volontiranja.

Pozivamo sve volontere i organizatore volontiranja da budu počasni gosti u Narodnoj skupštini Republike Srbije, gde će im se obratiti ministar omladine i sporta, ministar rada, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja, Šef Delegacije EU u RS, predstavnik UN u RS i direktor Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom. Svojim obraćanjem potvrđuju svoju spremnost, volju i odgovornost da se unapredi položaj volontera i organizatora volontiranja u Srbiji i na Dan volontera svoju pažnju i reči usmeravaju upravo vama. Međunarodni dan volontera se u Srbiji obeležava već 7 godina kao nacionalna proslava u okviru programa Ministarstva omladine i sporta RS „Mladi su zakon“, dok se na međunarodnom planu ovaj dan obeležava odlukom organizacije Ujedinjenih nacija od 1985. godine: link. Ove godine parola je „Global Applause – give volunteers a hand”.

Zbog procedure ulaska u Narodnu skupštinu učešće je obavezno potvrditi najkasnije do petka, 2. decembra 2016. godine do 12.00 sati na ovom linkuSva dodatna pitanja možete uputiti na telefon 011/3116663 ili adresu e-pošte: vss@mis.org.rs.

Celokupnu agendu događaja možete naći ovde.